Ballart i Colau impulsen la cooperació entre Terrassa i Barcelona

Es plantegen col·laborar amb la lluita contra el canvi climàtic, projectes de l’àmbit econòmic i científic o cultural

Trobada entre Ada Colau i Jordi Ballart.
Trobada entre Ada Colau i Jordi Ballart. | Aj. Terrassa
A.M
15 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:23h
L'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, i l'alcaldessa de Barcelona, Ada Colau, s'han reunit per potenciar la cooperació entre les dues ciutats. En una trobada a l'Hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, els màxims dirigents d'ambdues ciutats han mostrat la voluntat compartida d’aprofitar les potencialitats dels territoris. 

Així, Colau i Ballart van impulsar un nou marc de relació i cooperació entre Barcelona i Terrassa i emprendre nous projectes compartits. Aquesta voluntat, que es va començar a dissenyar l'estiu de l’any 2020, es reprèn després de la incidència causada per la Covid-19, que ha forçat a ajornar forçosament molts dels reptes i prioritats dels ajuntaments.

Es van posar les bases per a un model de relació, aprofitant les sinergies entre ambdues ciutats, que permeti estrènyer la col·laboració en àmbits d'interès compartit com la lluita contra el canvi climàtic; projectes comuns en l’àmbit econòmic i científic; així com d’altres de caire cultural. 

A més a més també van parlar al respecte d’unir esforços per establir espais de cooperació com, per exemple, el de la millora de les connexions ferroviàries de rodalies, cabdal per a la relació entre la ciutat de Barcelona i els municipis del seu entorn metropolità.