Una pujada de tensió crema electrodomèstics de veïns i comerços de Vacarisses

L'alcalde considera "vergonyós" que encara no hagin pogut contactar amb Endesa però la companyia apunta que s'ha estat en contacte amb l'Ajuntament

Un dels carrers del centre de Vacarisses.
Un dels carrers del centre de Vacarisses. | Anna Mira
10 de novembre del 2021
Actualitzat a les 19:06h
Una quarantena de veïns, un parell de comerços i l'Ajuntament de Vacarisses s'han vist afectats per una pujada de tensió al nucli del municipi del Vallès Occidental. L'alcalde, Toni Masana, ha denunciat, que 24 hores després, encara no han rebut explicacions per part d'Endesa. En declaracions a LaTorre, expressa que "tenim un servei deficitari" al municipi i són molts els veïns que s'han quedat sense electrodomèstics.

Masana explica que la pujada de tensió es va produir ahir al matí mentre tècnics de l'empresa subministradora d'energia estaven arreglant una avaria al nucli de Vacarisses. Des de la companyia expliquen que efectivament aquest dimarts al matí hi va haver una avaria i que "hi havia una fluctuació, la tensió del corrent no era estable" però que en cap moment els veïns es van quedar a les foques.

"No sabem què van fer, però van provocar una pujada de tensió i s'han fet malbé molts electrodomèstics", lamenta Masana. Una quarantena de veïns s'han quedat sense forns, vitroceràmiques, neveres o televisions. A l'alcalde també li consta que hi ha dos comerços afectats i el mateix Ajuntament: "hi ha ordinadors que no funcionen".

Fonts d'Endesa expliquen que l'avaria estava en un cable soterrani i es va estar treballant a la zona fins que aquest matí, sobre les 12.30h s'ha pogut localitzar. Es tracta d'una fuita al cable de fase neutre i a hores d'ara s'està estudiant la causa. 

El servei elèctric funciona però Masana assegura que aquells electrodomèstics que no han deixat de funcionar, ho fan amb poca potència i les llums fan pampallugues. Amb tot, per l'alcalde el problema afegit és la "impossibilitat de contactar" amb Endesa perquè "ens donin explicacions". No obstant això, la companyia explia que han estat en contacte amb l'Ajuntament des d'ahir per aquesta qüestió. 
  Masana ha avançat en aquest mitjà que presentaran una queixa formal al síndic de Greuges pel "mal servei". Assegura que els problemes elèctrics amb talls sobtats de llum són constants. "És un desastre", apunta. Des de l'Ajuntament s'està intentant saber quin és l'abast total de les afectacions al municipi i demanen que cadascú faci les seves reclamacions amb les assegurances.