Els ballarins de l'Òpera de París porten l’amor cortès a Terrassa

Les estrelles Agnès Letestu i Vincent Chaillet arriben dissabte 13 a LaFACT amb 'Le Jazer d'Aliénor', un espectacle coreogràfic de l'època feudal

Escena de l'obra 'Le Jazer d'Aliénor'
Escena de l'obra 'Le Jazer d'Aliénor' | Cedida
Y.C.
10 de novembre del 2021
Dissabte 13 de novembre La Factoria Cultural de Terrassa (LaFACT) acull un espectacle de dansa protagonitzat pels ballarins de l'Òpera de París Agnès Letestu i Vincent Chaillet que, junt amb l'actor Harold Crouzet, tracten l'amor cortèsAlain Marty, en la seva peça coreogràfica Le Jazer d'Aliénor, posa èmfasi en el rol que tenia la dona en la civilització de les corts feudals d'Europa. La música de la viola de gamba interpretada per Albertin de Ventadour guiarà la història d'Elionor d'Aquitània. 


Així, Agnès Letestu, en el rol de la dama i Harold Crouzet, amb el paper de trobador, juguen amb l'elevació mútua de l'amor i Vincent Chaillet, com a Rei d'Anglaterra, completa el triangle amorós.

Els intèrprets que es van iniciar fa més de 20 anys a la prestigiosa acadèmia operística de França Òpera de París, continuen les seves carreres paral·leles a aquest àmbit. Agnès Letestu confecciona el vestuari per òpera i dansa –també en l'obra Le Jazer d'Aliénor- i Vincent Chaillet és professor convidat al Ballet a l'Òpera Nacional del Rhin, a l'Òpera Nacional de Bordeus, al Conservatori Nacional Superior de Música i Dansa de Lió i al Teatre Scala de Milà. Les dues estrelles arriben a Terrassa amb una exhibició de dansa que tindrà lloc a les 20 h a la Factoria Cultural.