La UAB rectifica i permet fer classes en català al polèmic màster

El professor terrassenc, Jordi Juanico, ha decidit reincorporar-se al màster per demostrar que "el català és fort"

Universitat Autònoma de Barcelona i Parc de Recerca.
Universitat Autònoma de Barcelona i Parc de Recerca. | Roger Navarro
10 de novembre del 2021
Actualitzat a la 13:44h
El català tornarà a ser present a la UAB. La denúncia del professor terrassenc, Jordi Juanico, d'abandonar la docència d'un màster perquè no li deixaven fer les classes en català, ha servit perquè la universitat i la conselleria de Recerca i Universitats rectifiquin i permetin l'ús d'aquesta llengua a les aules. Portaveus de la conselleria han afirmat a xarxes que ells s'han limitat a fer de mitjancers en l'assumpte.

En una entrevista amb LaTorre, Juanico va explicar que va rebre un correu de part de l'organització del màster on literalment deia "que les classes s'havien de fer en espanyol i que no s'acceptaria material en català". Ara, la UAB ha canviat d'opinió "admeten el seu error", ha declarat a les xarxes. 

El professor expressa que "el que ha passat des de dijous passat no crec sincerament que sigui obre meva, sinó de l'empenta que vosaltres heu donat", en relació al fet que simplement ell va fer una "senzilla piulada, producte  de la tristesa provocada per uns fets desafortunats". 

Aquest dilluns Juanico s'ha reunit amb el director general d'Impacte Territorial, Xavier Quintillà, el vice rector de la UAB, Màrius Martínez i el responsable de Polítiques Internacionals. "Em van expressar que les instruccions que s'havien donat sobre el màster en qüestió eren deltot inapropiades".

"Demostrar que el català és fort"
Amb aquesta premissa, Juanico ha reconsiderat la seva postura i es reincorporarà al màster. "Crec que tinc ara l'oportunitat de demostrar que el català és fort, que és vehicular als estudis superiors com ho és qualsevol altre idioma".

Pel professor de Terrassa, el català "és l'idioma del país i que l'hem de respectar. I els càrrecs institucionals ho han de fer més encara que no pas nosaltres, que per això els escollim".