PATRIMONI

Una antiga fàbrica tèxtil de Terrassa, nova seu de la Fundació AVAN

L'Ajuntament lliura les claus de la nau Pont Aurell i Armengol a l'entitat que treballa amb persones amb malalties neurològiques

per Y.C., Terrassa, Catalunya | 10 de novembre de 2021 a les 11:40 |
Acte de lliurament de les claus de l'antiga fàbrica tèxtil Pont Aurell i Armengol | Aj. Terrassa
El consistori ha lliurat les claus de l'antiga fàbrica tèxtil Pont Aurell i Armengol de Terrassa –carrer Sant Francesc 71- a la Fundació Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN). L'entitat instal·larà a l'edifici un centre d'atenció i especialització per a persones amb malalties neurològiques durant els pròxims 50 anys. Així ha quedat reflectit al conveni de cessió d'ús gratuït del complex arquitectònic signat per ambdues parts.

La Fundació AVAN pretén oferir suport social, terapèutic i de lleure amb diferents projectes i programes que responguin a les necessitats dels malalts. Estableixen així un compromís d'atenció, proximitat i continuïtat a totes les persones afectades; pacients i familiars.


Els projectes es basen en serveis de rehabilitació, d'atenció diürna per a persones en situació de dependència, d'atenció i suport a les famílies amb grups d'ajuda terapèutica i formació o serveis d'exploració i avaluació per part de l'equip de professionals. A més, es compta amb programes de prevenció i de caràcter lúdic amb activitats culturals i esportives, formació a mida per a empreses, assessorament legal a les famílies, campanyes de sensibilització i col·laboració amb altres entitats de recerca neurològica.

AVAN haurà de portar a terme les adequacions necessàries dintre de la normativa vigent de condicionament d'un edifici que fa anys que està inutilitzat. La inversió prevista per a les obres és de més de 2 milions d'euros. Amb aquest pressupost l'entitat ha d'adaptar l'interior de la fàbrica i consolidar-la estructuralment.


La regidora de Salut, Mónica Polo, ressalta la voluntat que ha tingut en tot moment l'ajuntament per aconseguir millors espais a entitats com AVAN i aclareix que "és una satisfacció que un espai que durant dècades va servir per donar feina i per activar l'economia de la ciutat, a partir d'ara continuï sent útil per ajudar-nos a cuidar les persones que més ho necessiten".

Precisament fa unes setmanes el consistori també va cedir un antic espai fabril a la Colla dels Minyons de Terrassa, per 50 anys. En aquest cas és una de les naus de Can Reig on els castellers traslladaran tota la seva activitat i seu social.  

 

Participació