patrimoni

L’Ajuntament rehabilitarà la masia Can Boada del Pi

L’arquitectura, datada del segle XV, feia anys que es trobava en un estat de deteriorament i abandonament per part de la propietat

per C.P, Terrassa, Catalunya | 9 de novembre de 2021 a les 14:00 |
L'Ajuntament ha concedit la llicència d'obres per rehabilitar l'edifici Can Boada del Pi | Ajuntament de Terrassa
L'Ajuntament de Terrassa ha concedit la llicència d'obres per rehabilitar l'edifici de la masia de Can Boada del Pi, que dona nom al barri. Les obres -que tindran un període d'execució de sis mesos- se centraran en una reforma estructural, en la reconstrucció dels forjats interiors i en la recuperació de la façana principal, que és l'element més característic de l'immoble.

La finca, construïda al segle XV, feia anys que es trobava en un estat de deteriorament i abandonament per part de la propietat. Fet que va provocar que l'Ajuntament iniciés un expedient de disciplina urbanística i que requerís treballs d'arranjament, per tal que aquesta estigués en bon estat.


Després d'incompliments i la imposició de multes per un import superior a 30.000 euros, finalment es va aconseguir desbloquejar la situació. Gràcies a la presentació del projecte de restauració i al compromís de la propietat a executar-lo: Can Boada seria restaurada.

Per Carles Caballero, regidor d'urbanisme i Arquitectura, la concessió d'aquesta llicència és "el resultat del compromís de l'Equip de Govern per garantir la conservació del patrimoni de la ciutat, a causa de l'increment de l'activitat disciplinària durant el present mandat".


La rehabilitació de Can Boada del Pi servirà com a exemple a seguir en el futur de Terrassa, atès que hi ha altres edificacions al municipi que necessiten el mateix: una rehabilitació. Si no es fan aviat, edificis com la Masia Antiga de Can Marcet -feta per l'arquitecte Lluís Muncunill a principis del segle XX- quedaran en ruïnes.

 

Participació