Terrassa reconeix l'obra i vida del fotògraf Ramon Masats

L’artista, vinculat en els seus inicis a la ciutat i considerat com un dels millors d’Espanya, presentarà una exposició sobre la seva trajectòria a la sala Muncunill

La Sala Muncunill acull 'On tot va començar'
La Sala Muncunill acull 'On tot va començar' | Cedides
Carlos Paños
17 de gener del 2022
Es prorroga fins el 20 de febrer de 2022 On tot va començar, una retrospectiva fotogràfica d'un dels autors espanyols artífex de la renovació del reportatge documental dels anys 60, Ramon Masats. Es pot veure a la a Sala Muncunill de Terrassa. 

L'exposició -que es troba dins de la Temporada estable d'Arts Visuals i que té la col·laboració del CAM 2M i del ministeri de Cultura i Esports-. I és que Ramón Masats -Premi Nacional de Fotografia i considerat com un dels millors fotògrafs d'Espanya- va fer les seves primeres passes com aficionat a l'Associació Fotogràfica del Casino de Terrassa.

Poc a poc l'afició es va anar convertint en professió i, finalment, es va inscriure en l'Associació Fotogràfica del municipi. Fet que va suposar que deixes d'ajudar en el negoci familiar del bacallà i pesca salada pel qual havia vingut, en un principi, des de la Ciutat Condal

Per aquest motiu les imatges que s'apleguen a la mostra tenen com a escenaris les poblacions de Terrassa i Barcelona, ja que l'obra dibuixa un recorregut per tota la seva vida. El que suposa una novetat, atès que, fins al moment, l'artista mai havia consentit exposar els seus primers treballs com aficionat.

Per la regidora de Cultura de l'Ajuntament de Terrassa, Rosa Boladeras, "és un reconeixement de Terrassa a la figura d'un fotògraf que va estar molt vinculat, en els seus inicis, a la nostra ciutat". A més a més, considera que "va contribuir a il·luminar el panorama trist d'aquells anys i va servir com a inspiració de generacions posteriors".

A més de rendir homenatge a l'autor i a una època -la dels anys 50- també es vol recordar de forma indirecta a una generació magnífica de fotògrafs a Catalunya com és la de Miserachs, Terré, Maspons, entre d'altres.