Castells de set a la primera Diada dels Castellers de Terrassa després de la pandèmia

El Raval de Monterrat va tornar a vibrar amb els blau turquesa

Diada dels Castellers de Terrassa, novembre del 2021.
Diada dels Castellers de Terrassa, novembre del 2021. | Rafel Casanova BCF
A.M
08 de novembre del 2021
Actualitzat el 09 de novembre a les 10:37h
L'emoció dels castells ha tornat, per fi a Terrassa. Aquest cap de setmana la ciutat ha vibrat amb els Castellers de Terrassa, que han celebrat la seva XLII Diada amb la primera actuació amb colles convidades després de l'aturada per la pandèmia de la Covid-19.

Els blau turquesa van fer una exhibició de deu al Raval de Montserrat, juntament amb els Moixiganguers d’Igualada, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Sant Feliu. Els de Terrassa van estrenar el 5 de 7 i el 4 de 7 amb pilar, dues de les fites que s'havien marcat. També van descarregar el 4 de 7 i van finalitzar amb un vano de 5 i p4 de canalla. A més a més a l'inici de l'actuació castelelra es van fer p4 per donar suport a les víctimes de violència masclista. 

L’actuació va servir als blau turquesa per a poder realitzar diverses estrenes a tots els nivells i poder sobretot donar rodatge a la canalla que s’ha iniciat fa poc als castells i que no n’ha pogut tenir a causa de l’aturada de l’activitat per la Covid-19.

Per la seva banda, els Moixiganguers van descarregar dos castells de vuit. En les tres rondes van fer el 2d7, el 3d8, el 4d8 i un vano de 5. Els de Manresa van portar a plaça el 3d6 amb pilar, el 3d7, el 2d6 i van fer un p5 i un p4. Finalment, els de Sant Feliu van descarregar el 4d6, el 3d6 i el 3d6p i van fer dos p4. 

L’actuació castellera es va caracteritzar per l'excel·lent col·laboració entre les colles castelleres i el dinamisme, ja que es va dur a terme en una hora i mitja, permetent a un públic entregat gaudir de la Diada sense haver d’anar tard a dinar. Durant les properes dues setmanes, els Castellers de Terrassa mantindran els seus assajos per a poder assistir en les millors condicions a les cites que tenen pendents abans de finalitzar la temporada, la més propera: diumenge vinent a la Diada dels Tirallongues de Manresa.