Multa a l'Ajuntament de Terrassa per no retirar una pancarta de suport als presos

El TSJC dona la raó a Ciutadans per l'exhibició de simbologia "partidista" a les finestres dels despatxos d'ERC

La pancarta va lluïr al Raval fins al desembre del 2020, en què ERC la va retirar.
La pancarta va lluïr al Raval fins al desembre del 2020, en què ERC la va retirar. | Cedida
M.S.
05 de novembre del 2021
Actualitzat a les 11:14h
El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) ha sentenciat l'Ajuntament de Terrassa a pagar una multa per exhibir simbologia "partidista". Els fets es remeten a finals del 2020, quan la secció local de Ciutadans (Cs) es va querellar contra l'Ajuntament perquè a les finestres dels despatxos d'Esquerra Republicana (ERC), que es veuen des del Raval de Montserrat, s'hi exhibia una pancarta de suport als presos polítics.

La denúncia del partit taronja va tenir lloc al setembre, i la simbologia es va mantenir fins al 2 de desembre del 2020, en què ERC la va retirar després de l'ultimàtum de la Justícia. El 28 de juliol es va fer pública la sentència, i com que no es van rebre al·legacions per part de l'Ajuntament, govern municipal o el partit republicà, ara la sentència ja és ferma: la multa és de 1.000 euros "pels costos causats". Pots consultar tot l'escrit judicial sota l'últim paràgraf.

Per a donar la raó a Ciutadans, el jutge apunta a la sentència que "els edificis consistorials son béns de domini públic sobre els que no cap una cessió privativa". Així doncs, el magistrat entén que no hi ha lloc per a simbologia partidista a la façana del Raval, encara que sigui a la zona de despatxos. Ja el novembre del 2019, la formació constitucionalista va instar el govern municipal a retirar-la, sense èxit.

Un cop coneguda la notícia, el portaveu de Cs a Terrassa, Javier González, ha celebrat que la Justícia, amb aquesta sentència "crea un precedent a Terrassa" i ha assegurat que "és un clar exemple de la política de Ciutadans per defensar la neutralitat a les institucions públiques. En la mateixa direcció, ha criticat la "obcecació" de l'alcalde, Jordi Ballart, per "complaure el seu soci independentista" en no retirar-la o exigir-ne la retirada.


Sentència del TSJC contra l... by Naciodigital