Exposició d'aquarel·les del terrassenc Josep Aliart a LaFACT

S'inaugura aquest dijous 4 de novembre a les 19h a l’Espai La Galeria

La mostra de Josep Aliart es podrà veure fins a finals de mes.
La mostra de Josep Aliart es podrà veure fins a finals de mes. | Cedida
A.M
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 16:03h
Aquest mes de novembre el terrassenc Josep Aliart Llugany (Terrassa, 1940) exposa les seves aquarel·les, Poètica de la suggerència, a La Factoria Cultural (LaFACT). Format en diverses disciplines com ara el dibuix amb tremp o la pintura i processos de creació, Aliart s’especialitza en l’aquarel·la sobre paper i sobre tela.

L’exposició, que ha estat prodïda pels Amics de les Arts i Joventuts Musicals de Terrassa, s'inaugura aquest dijous 4 de novembre a les 19 hores. Serà a l'Espai La Galeria de LaFACT i es podrà veure fins el 28 d’aquest mateix mes. 

L'autor de Poètica de la suggerència ha estat seleccionat i premiat en vàries ocasions per la seva obra, tant a Catalunya com a l’estranger. Ha participat en simposis internacionals d’aquarel·la a Itàlia o Noruega i ha presentat les seves exposicions recurrentment a la ciutat de Terrassa.

Gabriel Verderi va dir les següents paraules de Josep Aliart: "Quan l’aigua i el color rellisquen damunt del paper, l’atzar ens ofereix variants desconegudes i unes noves regles del joc, en aquest cas la selecció, la decisió i la rapidesa són els elements processals que permetran orientar el camí que s’ha de seguir. Conscient de la dialèctica entre temps i procediment, Josep Aliart, intenta fugir de l’anècdota i del compromís narratiu amb un procés de síntesi i abstracció. Transfereix sobre el paper l’emoció obtinguda per l’observació oferint-nos una obra oberta i sensible, on l’experiència viscuda tracta de surar enmig de les formes i els colors, per provocar la tan apreciada poètica del suggeriment".