Terrassa busca 400 voluntaris pel Mundial d'Hoquei femení

La ciutat serà l'epicentre d'aquest esport durant la primera quinzena de juliol del 2022

Presentació del Mundial l'Hoquei Femení 2022.
Presentació del Mundial l'Hoquei Femení 2022. | Rafel Casanova BCF
04 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:31h
Terrassa comença a escalfar motors per convertir-se en la seu de Copa del Món Femenina d'Hoquei herba. La ciutat, juntament amb Amstelveen (Països Baixos) agafa el relleu de Londres 2018 i acollirà la màxima competició mundial d'aquest esport, de l'1 al 17 de juliol del 2022. 

La Masia Freixa ha estat l'escenari escollit per presentar un esdeveniment internacional de primer nivell que aterrarà a Terrassa, el major des de la celebració dels Jocs Olímpics de Barcelona 92'. Així ho ha explicat el regidor d'Esports i membre del comitè organitzador del Mundial, Miguel Ángel Moreno. "És una oportunitat per mostrar Terrassa al món tal com és: una ciutat oberta, dinàmica i creativa". 

Una cita que no es pot fer sense el voluntariat. És per això que des d'avui mateix s'ha posat en marxa la campanya de captació de persones que vulguin col·laborar l'esdeveniment esportiu. En total faran falta 400 voluntaris, repartits en diverses àrees que es poden inscriure a la pàgina web www.terrassa2022.com. En aquest sentit, el director executiu del Mundial, Óscar Gallego, ha manifestat que "els voluntaris són la clau de l'èxit" i per això els han volgut anomenar Hockey Lovers. El Mundial també compta amb la col·laboració dels clubs d'hoquei de la ciutat, ja que les seves instal·lacions seran subseus on es faran els entrenaments. 

L'Estadi Olímpic de Terrassa acollirà les semifinals i la final d'aquesta competició que enfrontarà 16 seleccions, encara per determinar. Una infraestructura que l'Ajuntament està remodelant, precisament per modernitzar-la i millorar-la de cara el mundial. S'està fent una inversió de tres milions d'euros, i es preveu que els treballs estiguin acabats el mes d'abril.Des del comitè organitzador es preveu que passin fins a 40.000 persones per l'estadi i tot i que es fa difícil preveure el retorn econòmic que la competició tindrà a la ciutat, en finalitzar es farà un estudi econòmic per veure l'impacte que ha tingut en la ciutat. 

Un esdeveniment de ciutat
Però el Mundial d'Hoquei a Terrassa vol ser molt més que una competició esportiva i vol arribar a tota la ciutadania, fent-la partícip amb diferents activitats de l'esdeveniment. A més a més, coincidirà de ple amb la Festa Major, un motiu més per involucrar els terrassencs amb l'hoquei, han apuntat els organitzadors. 

Històricament la ciutat ha estat vinculada a l'hoquei i és una de les que té més olímpics del món. Per Moreno "l'esport és una eina transversal imprescindible per la integració, el companyerisme o la solidaritat", valors, ha dit, que "volem que impregnin el Mundial". Està previst que el mes de febrer es faci una nova roda de premsa amb més detalls de les activitats i els equips classificats per disputar la competició femenina d'hoquei herba més important del món.