La dansa surt al carrer en el primer festival de l'art del moviment de Terrassa

S'han programat diverses activitats del 6 de novembre al 5 de desembre

El primer festival de dansa de Terrassa es farà del 6 de novembre al 5 de desembre.
El primer festival de dansa de Terrassa es farà del 6 de novembre al 5 de desembre. | Cedida
04 de novembre del 2021
Actualitzat el 08 de novembre a les 11:01h
Sortir al carrer i mostrar en un mes, tot el que es fa en un any. Amb aquest objectiu neix Terrassa, ciutat de la Dansa, el primer festival de l'art del moviment de la ciutat. Es farà del 6 de novembre al 5 de desembre i s'han organitzat diverses activitats, espectacles i exhibicions per acostar la dansa a tots els públics. 

El festival s'inaugura amb la primera producció del Programa d'Alt Rendiment (PAR) en Dansa, resident a LaFACT, que es podrà veure aquest cap de setmana. Dancing Vivaldi fusiona el ballet amb la música en directe de l'Orquestra Simfònica Victoria de los Ángeles, l’Orfeó lleidatà i el Cor Montserrat. 

El director de LaFACT, Adrià Fornés, juntament amb la regidora de Cultura, Rosa Boladeras, han explicat en roda de premsa, que es tracta d'un festival que posa en valor "una de les disciplines més potents de Terrassa", ha puntualitzat Boladeras. 

Per Fornés, el festival "és un altaveu per visualitzar una vegada més tot allò que es fa a la ciutat, sumar espais i acostar la dansa al carrer". De fet, entre les activitats programades hi ha dues exhibicions obertes a tota la ciutadania perquè tothom qui ho vulgui vagi a ballar de la mà de diverses escoles de ball i dansa de la ciutat. 

En concret serà el cap de setmana 20 i 21 de novembre a l'escenari Vela del Parc de Vallparadís i a la Plaça Primer de Maig on les escoles Arte Dance Terrassa, Escola de Dansa i Teatre, Ester Antón Dance Center, Neit Danza y Salud, Boonghadancestudio i CBE Ballvallès, oferiran l'oportunitat d'introduir-se a aquesta art escènica. 

En el festival també s'inclou el programa Exploradors de la dansa, dirigit a escoles de primària i secundària de la ciutat que vulguin conèixer tot el que comporta una producció de dansa, des dels seus inicis. El festival tancarà amb una masterclass a càrrec de Carlos Acosta que estarà una setmana a la ciutat oferint classes a les escoles de dansa de la ciutat i a companyies no professionals. 

El primer festival de la dansa de Terrassa vol ser un "punt de partida", arriba amb la voluntat d'esdevenir una cita més dins del panorama cultural d'una ciutat que ja és un referent en aquesta disciplina i per on han passat desenes de companyies internacionals de molt alt nivell i d'arreu del món.

Programa Terrassa Ciutat de La Dansa by naciodigital on Scribd