atur

Gràfic | Terrassa té gairebé 300 persones menys a l'atur

El municipi enfila el final d'any amb un una taxa que volta el 12%, igual que abans de la pandèmia

per Sergi Baixas, Sant Cugat, Catalunya | 4 de novembre de 2021 a les 10:00 |
Un grup de ciutadans fa cua al Servei d'Ocupació de Catalunya, al carrer Sepúlveda, l'octubre del 2018 | ACN
L'atur a Terrassa continua en descens. I ho fa tornant a xifres d'abans de la pandèmia amb un percentatge al voltant del 12% de la població activa egarenca sense feina. En aquest sentit, Terrassa segueix la tendència de la comarca i del país, amb una clara recuperació econòmica i laboral des del mes de febrer passat. Ja son nou els mesos consecutius que les xifres de l'atur baixen a la ciutat.  
 
 
ATUR VALLÈS OCC

Infogram

Així doncs, aquest mes d'octubre són gairebé 300 les persones que han trobat feina i actualment a la ciutat hi ha 13.382 persones a l'atur, un es manté la caiguda lliure amb 2.484 persones sense feina a la ciutat, un 12,47% de la població activa  -14 dècimes menys que al setembre-. Una fotografia molt diferent de la de fa justament un any, quan aleshores es va assolir el pic de la pandèmia en relació a l'atur amb 16.449 veïns desocupats. 


Sant Cugat, Juntament amb Matadepera, són les dues localitats del Vallès Occidental -amb superfície i població considerable- que millors números presenten a l'octubre, amb una taxa d'atur del 5,7% i el 3,9% respectivament. La caiguda relativa més important l'ha registrat Rellinars amb 8 persones menys desocupades el que suposa més d'un 17% del total d'aturats al municipi en tan sols 30 dies.

Aquest desè mes de l'any, hi ha hagut tres municipis de la comarca que han experimentat un creixement de l'atur: Castellbisbal (+32); Cerdanyola (+2) i Gallifa (+2). Aquest octubre també s'ha pogut observar un fet curiós, Rubí es manté completament igual -no ha perdut ni guanyat cap persona desocupada-. Pel que fa a les capitals, tant Terrassa com Sabadell han registrat una tímida reducció de l'índex total passant del 12,61% i del 11.90% al 12,47% i al 11.83%, respectivament. Per la seva banda, Catalunya també n'ha comptabilitzat 510 menys, deixant la dada completa en 377.960 catalans registrats a les llistes d'atur. 


Altres notícies que et poden interessar

​​​
​​​
​​​


​  

 

Participació