​Objectiu: reciclar més i millor

Aviat s'instal·laran punts d'informació a diferents places de Terrassa per prendre consciència d'on s'han de llençar les deixalles

Cartell informatiu sobre la recollida selectiva de residus
Cartell informatiu sobre la recollida selectiva de residus | Cedida
Y.C.
03 de novembre del 2021
Actualitzat a les 14:49h
L'Ajuntament de Terrassa, juntament amb Ecoembes i Ecovidrio, ha iniciat una campanya informativa sobre la recollida selectiva de residus. L'objectiu és el de conscienciar a la població terrassenca per tal que cregui en la importància del reciclatge i, per aquest motiu, s'ha decidit instal·lar punts d'informació a diferents places de la ciutat. 

Els barris de Ca n'Anglada, Montserrat, Vilardell, Cementiri Vell, Vallparadís, Can Parellada, Can Jofresa, Sant Pere Nord i Egara seran ocupats per professionals del medi ambient que faran entrega de material explicatiu per recordar com separar les deixalles dins la llar i llençar-les al contenidor corresponent. 

L'any passat l'índex de reciclatge de la ciutat de Terrassa arribava al 40,57%. L'increment respecte al 2019 va ser d'un 12,5% en la recollida selectiva d'envasos; un 15,5% en la de paper i cartó; i un 9,6% en la del vidre. Tot i que el total va significar l'augment d'un punt, encara es troba molt lluny del 60% que demana la Unió Europea. De cara al 2030 tota Europa hauria d'arribar a aquesta xifra per tal de millorar la qualitat i quantitat de la separació dels residus.

La ciutat compta des de l'any actual amb el Comitè per a la Millora de la Neteja i la Gestió de Residus de Terrassa, integrat per agents socials, ambientals i econòmics, a més d'una representació de la ciutadania. L'ens està destinat a convertir-se en un espai de participació que ajudi a definir les polítiques d'actuació que afectin la gestió dels residus.