Els Castellers de Terrassa celebren la primera Diada després de la pandèmia

Serà aquest cap de setmana amb colles castelleres convdidades

Exhibició castellera de Festa Major
Exhibició castellera de Festa Major | Rafel Casanova BCF
A.M
03 de novembre del 2021
Els Castellers de Terrassa celebren, aquest cap de setmana, la XLII Diada de la Colla. I serà la primera actuació amb colles convidades després de l'aturada per la pandèmia de la Covid-19. Durant el dissabte 6 i el diumenge 7 de novembre la colla ha preparat diverses actuacions i activitats per fer tornar a vibrar amb els castells egarencs. 

El diumenge 7 a les 12 hores els blau turquesa tornaran a vestir-se de gala per la Diada al Raval de Montserrat. Ho faran acompanyats pels Moixiganguers d’Igualada, els Tirallongues de Manresa i els Castellers de Sant Feliu. Per a la cita, tenen com a objectiu plantar una actuació amb tres castells de set amb opcions de poder estrenar el 5 de 7 o el 4 de 7 amb el pilar. 

El cap de colla dels Castellers, Josep Francesc Cortès, en destaca la importància d’aquesta fita i apunta que "es tracta d’un objectiu important tenint en compte que hem estat un any i mig sense poder assajar".  Un cop finalitzada l’actuació, els Castellers de Terrassa gaudiran del tradicional dinar de colla i festa al local de la colla.

Abans però, la primera de les cites serà el dissabte 6 de setembre a les 18 h a la Plaça Vella on es durà a terme l’actuació de la vigilia de la Diada. Després dels castells de vigília, els Castellers es desplaçaran fins al seu local (carrer Pasteur) per a gaudir del concert de gralles i tabals que han preparat l’equip de músics de la colla. Tot seguit, es realitzarà el ja tradicional concurs de tapes i la jornada finalitzarà amb un concert d’Havaneres i cançons de Taverna interpretat per Sons Blaus un grup format per membres de la colla on també es podrà fer degustació de rom cremat.

La presidenta dels Castellers, Elisabeth Arpal, destaca la importància de poder celebrar aquesta Diada i convida a tota la ciutat a participar-hi. "Des de l’esclat de la pandèmia, és la primera diada organitzada per la colla en la que podem fer castells de la manera més normal possible", ha explicat. 

Però perquè sigui una Diada rodona, els Castellers han convocat assaig dimarts 2, dijous 4 i divendres 5 de novembre als vespres amb l'objectiu de perfilar detalls de les actuacions del cap de setmana.