​Torna a Terrassa el mercat de moda i disseny local «La Toka»

Serà la tercera edició d'una jornada que reivindica la producció pròpia catalana

Cartell La Toka Merkat
Cartell La Toka Merkat | Cedida
Y.C.
02 de novembre del 2021
El dissabte 6 de novembre se celebrarà per tercera vegada el mercat de moda i disseny de proximitat anomenat La Toka Merkat. El Parc Audiovisual de Catalunya, situat a Terrassa, acollirà la convenció en un nou emplaçament (La Capella de l'antic Hospital del Tòrax) i aquest cop tindrà una duració d'un sol dia en horari de 10 a 20 hores.

La voluntat de La Toka és acostar la ciutadania a aquells professionals únics i respectuosos amb el medi ambient i amb una producció conscient, llunyana a la creació en massa. Això implica mostrar l'esforç de dissenyar, confeccionar i produir a escala local dins una indústria que està altament globalitzada.

Les dues anteriors edicions han tingut lloc a l'estació estival, aquesta és la primera jornada de cara a l'hivern. Gairebé quatre mesos ha estat la diferència de temps entre la celebració de la segona i la tercera edició, amb l'objectiu de reivindicar les marques d'autor de dissenyadors catalans, uns quants amb vinculació terrassenca.

Les firmes que acudiran són Txell Miras, gran nom de la moda catalana que la setmana passada va presentar la seva col·lecció 080 i Josep Abril, dissenyador de referència en vestimenta per a homes. També repeteixen Piñata Pum, de roba orgànica i sostenible infantil, The Roulette, marca intemporal unisex de Clara Lluch (emprenedora terrassenca), Sublim, moda còmode i urbana i Ingel Brand Shoes, que arriba amb un calçat exclusiu a Catalunya.

A més, es mostraran les propostes de joieria de Mònica Cusidó i Anna Iturri. I també, com en l'anterior edició, es podrà comprar roba de Booboo the Brand amb elements de roba per a la llar, feta de materials naturals.

Les novetats d'aquest any són Who Barcelona, Killing Weekend, EG Complements, BKD Homewear o See the Moon, alguns d'ells d'arrels terrassenques. Una altra innovació és la parada d'Alfons Ferrero, cuiner i responsable del restaurant de Fora de Carta (Camí Fondo 17, Terrassa) on es podrà esmorzar, dinar o picar entre hores.