1 de 10
ple municipal

Ple extraordinari per aprovar les ordenances fiscals de Terrassa

Serà aquest dimecres 3 de novembre

El ple es fa aquest dimecres 3 de novembre. | Cedida
per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 2 de novembre de 2021 a les 11:38 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 2 de novembre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
L’Ajuntament de Terrassa celebrarà el proper dimecres, 3 de novembre, a les 9.30 h, un Ple Municipal extraordinari per aprovar les ordenances fiscals de l'Ajuntament pel 2022. Es podrà seguir en directe a través del canal YouTube municipal i també es podrà escoltar en directe a la Ràdio Municipal de Terrassa (95.2 FM).

Amb un únic punt a l'ordre del dia, els partits amb representació institucional de la ciutat debatran la proposta de les ordenances fiscals pel 2022. Unes xifres que, segons ja va presentar el govern fa unes setmanes, tenen voluntat continuista, congelant els impostos. 


Per tant, els impostos i les taxes quedarien congelades i la ciutadania no haurà de pagar més a l'Ajuntament. Segons els números actuals, el 61,44% dels ingressos de l'Ajuntament provenen d'impostos municipals -principalment l'IBI (59 milions d'euros), o les taxes i preus públics (35 milions euros); mentre que el 38,56% és de la participació de tribus de l'estat espanyol (82 milions euros).  Pel que fa a la taxa de residus, una de les més polèmiques, el govern ha recordat que "no cobreix el cost del servei". Actualment el cost del servei és d'uns 21 milions d'euros i amb la taxa es cobreixen 13,5 milions. Això vol dir que els set milions restants es paguen des de l'Ajuntament. 
Participació