El govern municipal farà audiències públiques per retre comptes a la ciutadania

Les sessions, que es faran la setmana vinent, es podran seguir en directe pel canal de YouTube de l'Ajuntament o per la Plataforma Participa a Terrassa

Les sessions es duran a terme de forma telemàtica.
Les sessions es duran a terme de forma telemàtica. | Roger Navarro
Carlos Paños
02 de novembre del 2021
L'Ajuntament de Terrassa realitzarà els dies 9, 10, 11, 16 i 18 de novembre audiències públiques per explicar, davant de la ciutadania, les accions de l'equip de Govern fetes durant l'any i les previstes pel 2022.

L'objectiu d'aquesta proposta -que també es va fer l'any passat- consisteix a buscar espais comuns de col·laboració. Tal com explica la regidora de Qualitat Democràtica, Ona Martínez, "les audiències públiques, per assolir tot el seu valor, han de ser una eina d'interacció entre la institució i la ciutadania, no poden ser un aparador". Per aquest motiu les sessions es faran de forma telemàtica i es podran seguir en directe a través del canal YouTube de l'Ajuntament de Terrassa i de la plataforma Participa.

Els temes que es tractaran en aquests espais seran els Cicles de Vida, el 9 de novembre a les 18.30; la Promoció Econòmica i Projecció de la Ciutat, el 10 de novembre a les 18.30 h; Serveis Generals i Govern Obert, Estructura Territorial i Atenció Ciutadana i Presidència, el dia 11 de novembre a les 18.30 h; Serveis Territorials i Seguretat i Urbanisme i Sostenibilitat, el 16 de novembre a les 18.30 h; i Drets Socials, el 18 de novembre a les 18.30 h. En aquesta activitat no es tractaran els pressupostos, atès que ja es va fer una sessió específica el passat 8 d'octubre.

Les persones que vulguin participar en aquestes audiències ho podran fer de tres formes diferents. La primera seria a través de preguntes escrites a la plataforma Participa a Terrassa, fins 24 hores abans de la sessió. La segona mitjançant un formulari, on es pot sol·licitar la intervenció en directe a la videoconferència. I l'última, durant el torn obert en l'apartat de comentaris.

En el cas que algú no ho pugui veure en directe, les sessions quedaran gravades i es penjaran a Participa a Terrassa i al canal de YouTube municipal. Fins i tot, és podran fer preguntes durant una setmana més tard, les quals seran respostes per escrit pels mateixos regidors.