Terrassa dona suport a millorar les condicions laborals dels «riders»

La proposta presentada per Comissions Obreres ha rebut el suport del plenari

Un repartidor de Glovo, amb bici.
Un repartidor de Glovo, amb bici. | Adrià Costa
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:45h
L'Ajuntament de Terrassa s'ha posat al costat dels repartidors de plataformes digitals, també coneguts amb el nom de riders. En el torn de participació ciutadana, un representant de Comissions Obreres, Iván Ramos, ha exposat la proposta de resolució per tal de donar suport a les millores laborals d'aquest col·lectiu tan extens a partir de la pandèmia.

Ramos ha denunciat que els repartidors no tenen coberts els drets bàsics i és per això que han demanat el suport de l'Ajuntament terrassenc. "La majoria de plataformes estan cercant la precarietat laboral i el frau de llei", ha lamentat Ramos durant la seva exposició.

Entre els exemples que ha posat destaquen l'elevat nombre d'accidents laborals dels quals "les empreses se'n despreocupen"; hi ha molts casos d'assetjament sexual. "Els repartidors han rebut propostes sexuals per part dels clients que fan les comandes".
 

Intervenció del representant de Comissions Obreres, Iván Ramos. Foto: Cedida


Tampoc disposen dels espais de descans mínims, les empreses no els donen aigua, no tenen lavabos, ni espai per esperar les comandes -cosa que els obliga a fer-ho al carrer-, ni zones on carregar les bicicletes.

Per tot això denuncien que hi ha manca de protocols de prevenció i alerten que aquesta modalitat de treball està molt estesa des de l'arribada de la pandèmia i demanen a les empreses que garanteixi els drets dels treballadors.