Comencen les obres per instal·lar un ascensor a la carretera de Rellinars

L'objectiu és facilitar la mobilitat del barri

Encreuament entre la carretera de Rellinars i la Ronda de Ponent on s'instal·larà un ascensor.
Encreuament entre la carretera de Rellinars i la Ronda de Ponent on s'instal·larà un ascensor. | Aj. Terrassa
A.M
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:56h
L'Ajuntament de Terrassa ja ha començat a treballar en un projecte que té l'objectiu de facilitar la mobilitat dels veïns del barri de Poble Nou - Zona Esportiva. En concret, ja s'han iniciat les obres per instal·lar un ascensor entre la carretera de Rellinars i la Ronda Ponent. 

Aquesta nova infraestructura permetrà als veïns d'aquesta zona pujar sis metres, que fins ara s'havien de fer a peu. Per l'altra banda, la forta topografia del carrer de Monistrol segrega, amb un mur de més de 200 metres de llargada, les illes compreses entre aquest mateix carrer i la ronda Ponent. En una piulada a les xarxes socials, l'alcalde, Jordi Ballart, ha assegurat que es tracta de "millorar la mobilitat i fer Terrassa més accessible a tothom". 

El regidor d’Obra Pública, Raúl Ibáñez, ha afirmat que "amb aquestes obres donem resposta a una demanda històrica de la ciutadania, que veia molt necessari millorar l’accessibilitat en aquest tram".

L'acabat exterior serà una caixa de vidre, per tal de complir els requisits de seguretat i accessibilitat. El projecte es va aprovar el novembre del 2017, però el concurs de licitació va quedar desert en dues ocasions. Finalment, el novembre del 2018, l'empresa Planas Esquius Segatti va revisar i actualitzar el projecte per a la seva adjudicació i aquesta mateixa setmana ja s’han pogut iniciar les obres, amb un pressupost total de 142.000 euros i una durada prevista de sis mesos.