Terrassa aprova canvis en els comptadors d'aigua i en els impagaments industrials

La proposta ha tirat endavant amb els vots positius de tots els grups municipals

Els comptadors tindran una vida útil de 12 anys
Els comptadors tindran una vida útil de 12 anys | ACA
29 d'octubre del 2021
El ple de l'Ajuntament de Terrassa ha aprovat per unanimitat, aquest divendres 29 d'octubre, canvis en el reglament del servei municipal d’abastament domiciliari i estalvi d’aigua, que va ser aprovat el març de 2018. En concret, han tirat endavant les propostes que afecten als comptadors i als impagaments industrials. 

D'una banda, i d'acord amb la llei actual, s'apliquen els canvis que tenen a veure en el fet que a partir d'ara no es poden manipular els comptadors, si no que s'han de canviar en un termini màxim de 12 anys des de la seva instal·lació. D'aquesta manera els abonats deixaran de pagar el concepte de reparació que fins ara hi havia a la factural. L’ordre ministerial també contempla que els comptadors siguin propietat de les persones abonades del servei o bé d’un gestor titular d’un parc de comptadors, que pot ser una empresa autoritzada o el mateix gestor del servei d’abastament. 

En relació al nombre de factures impagades procedents dels subministres industrials i comercials, l’Ajuntament canvia la normativa i a partir d'ara es podrà suspendre el subministrament en els contractes industrials i comercials si es detecta un impagament important. Aquesta mesura no afecta al subministrament domèstic que s’emparin en casos de vulnerabilitat residencial. 

Aquest canvi es produeix perquè des del desembre de 2018, quan va entrar en funcionament Taigua, i fins el setembre de 2021, l’import de les factures impagades procedents dels subministraments industrials i comercials superaven els 227.000 euros, una xifra que representa el 14% de l’import total del deute.