​El PSC proposa un servei de suport psicològic dirigit a joves

Els socialistes acusen la Covid-19 i les seves conseqüències socioeconòmiques com els causants d'un augment del 17% d'adolecents atesos a Terrassa amb problemes de salut mental respecte a l'any anterior

Javier García, regidor del Partit Socialista de Catalunya a Terrassa
Javier García, regidor del Partit Socialista de Catalunya a Terrassa | Cedida
Y.C.
27 d'octubre del 2021
Aquest divendres al ple municipal de Terrassa, el Partit Socialista de Catalunya (PSC) proposarà la creació d'un suport psicològic dirigit als joves i adolescents de la ciutat terrassenca. Aquest servei municipal anirà adreçat a la població entre 12 i 35 anys sense una necessitat de derivació o de cita prèvia.

És evident que la crisi sanitària derivada per la pandèmia de Covid-19 ha deixat nombroses seqüeles al seu pas. Els socialistes denuncien l'augment del 17% de pacients atesos a l'Hospital de Terrassa amb problemes de salut mental com pot ser ansietat, trastorns adaptatius i conductes autolítiques. Respecte al 2020, han estat molts més els joves que han hagut de ser atesos per problemes psicològics. El període analitzat és des de gener a setembre de 2021 i no s'ha comptabilitzat la població infanto-juvenil que, segons el regidor socialista, Javier García, la diferència amb aquesta xifra "seria encara superior".

El partit socialista denuncia la manca de finançament adequat per a l'atenció primària. Consideren que no arriba a cobrir tots els recursos necessaris que calen en l'accés a la salut i és per aquest motiu que la gent s'ha trobat obstacles com llistes d'espera i reducció en l'atenció domiciliaria. García ha apuntat que el Centre de Desenvolupament Infantil i Atenció Precoç (CEDIAP) i Centre de Salut Mental Infantil de Juvenil (CESMIJ) de Terrassa es troben en un col·lapse i el seguiment que es fa dels pacients és insuficient. A més, el PSC reclama a la Generalitat de Catalunya una agilització en les llistes d'espera tant per assistència psicològica i psiquiàtrica i un increment dels recursos als centres de salut mental que presten servei a Terrassa.

A més d'aquesta proposta, els socialistes presentaran una moció per estendre el programa d'accés gratuït al Cinema de Catalunya, teatres i musicals públics de Terrassa a un any a aquells joves que compleixen 18. Amb aquesta mesura, i aprofitant que ja es permet un 100% d'aforament, volen incentivar el taquillatge dels actes culturals que fins ara s'havien vist perjudicats per les restriccions. També proposen "unificar un preu únic a la baixa" durant unes setmanes amb la intenció d'una tornada a la normalitat.