Societat

Terrassa farà tallers destinats a recuperar la il·lusió de les persones grans

Constarà d'un total set de sessions que es realitzaràn a l'Edifici Telers tots els dimarts fins al 21 de desembre

per Carlos Paños, Terrassa, Catalunya | 27 d'octubre de 2021 a les 16:00 |
L'objectiu és recuperar la il·lusió de les persones grans després de la pandèmia, principalment per aquelles que siguin majors de seixanta anys | Gala Espín
L'Ajuntament de Terrassa organitzarà des d'aquesta setmana fins al 21 de desembre set tallers amb l'objectiu de recuperar la il·lusió de les persones grans després de la pandèmia, principalment per aquelles que siguin majors de seixanta anys.

L'activitat -que és gratuïta i que porta el lema Final de la pandèmia. Vull il·lusionar-me de nou- és impartida tots els dimarts a l'Edifici Telers per l'especialista en experiències en acompanyament al procés vital, Toni Marcilla. Que a la seva primera classe -feta aquest dimarts 26- ja ha comptat amb un total de 18 inscrits.


La metodologia de les sessions, que tenen una durada aproximada d'una hora i mitja, es basa en el fet que Marcilla impulsa, de manera guiada, dinàmiques pròpies dels Grups d'Ajuda Mútua (GAM). És a dir, que desenvolupa tècniques que afavoreixen l'intercanvi d'experiències i de suport entre les diferents persones que conformen el grup.

La regidora de Gent Gran, Mónica Polo, explica que la iniciativa sorgeix dels treballs d'elaboració del Pla Local per un Envelliment Integral (PLEI'T) on han vist que "la pandèmia ha tingut un gran impacte emocional en les persones grans i moltes estan més tristes. Per això, el que volem és donar eines per a la superació d'aquests estats emocionals i mirar de recuperar la il·lusió pel dia a dia, perquè sense il·lusió, per molt que tinguis les teves necessitats cobertes, no hi pot haver qualitat de vida".

 

Participació