ple municipal

Unanimitat a Terrassa per dotar la Policia Municipal amb pistoles Taser

També s'ha aprovat un nou reglament per condecoracions i honors

per Anna Mira, Terrassa, Catalunya | 29 d'octubre de 2021 a les 10:48 |
Una pistola elèctrica | Jaume Ventura
Els policies de Terrassa ja poden tenir pistoles Taser. Aquest divendres el ple municipal ha aprovat, per unanimitat, la modificació del reglament intern dels agents locals per incorporar aquestes armes elèctriques al cos. Una decisió que ha de servir per regular també la resta d'eines d'ús policial. 

De moment, la Policia Municipal de Terrassa ja té dues pistoles elèctriques que només podran portar dos agents "amb noms i cognoms" prèviament formats en aquesta arma. La tinenta d'alcaldia de Territori, Lluïsa Melgares, ha explicat també que els agents que disposin de Taser hauran d'haver fet un curs de reanimació, portar al cotxe un desfibril·lador elèctric i un sistema de càmeres a l'uniforme. 


Aquest reglament ha obtingut els vots favorables de tots els partits (Tot per Terrassa, ERC, PSC, Junts i Cs). També s'han mostrat a favor de l'aprovació inicial del reglament d'Honors i Distincions de la Policia Municipal. Aquest document, tal com marca la llei, permetrà reconèixer els mèrits mitjançant la concessió de condecoracions, recompenses i honors. 


La decisió d'incorporar pistoles Taser no ha agradat a la CUP, que aquesta setmana ha fet públic un comunicat on lamenta que es tracta d'armes "letals i mai s'hauria d'haver permès la seva utilització".  

 

 

Participació