Terrassa presenta una campanya per incitar el turisme a l'Anella Verda

El lema de la iniciativa és 'Un turisme de 10' i pretén donar a conèixer el patrimoni de l'espai natural

L'objectiu és fer saber de l'existència de l'Anella Verda per totes aquelles persones que no la coneixen, principalment les de fora de Terrassa
L'objectiu és fer saber de l'existència de l'Anella Verda per totes aquelles persones que no la coneixen, principalment les de fora de Terrassa | AjM
Carlos Paños
27 d'octubre del 2021
Des de dimecres 27 d'octubre l'Ajuntament de Terrassa inicia la campanya per fomentar un turisme sostenible a l'Anella Verda. Es tracta d'un espai natural de 4.400 hectàrees, que dona la volta sencera al terme municipal i que permet gaudir d'un patrimoni de gran valor ambiental i cultural.

La iniciativa -que porta el lema Un Turisme de 10! i en la que participa la Diputació de Barcelona- té l'objectiu fer saber de l'existència i de la importància de l'Anella Verda per totes aquelles persones que no la coneixen, principalment les de fora de Terrassa.

Per aquest motiu, s'ha dissenyat una campanya d'informació turística que es compartirà a través de les xarxes municipals i d'un díptic informatiu del decàleg, el qual es trobarà disponible en l'Oficina de Turisme i en el Centre d'Informació Ambiental Bonvilar (CIAB). A més a més, també s'han programat dues activitats per divulgar aquest contingut.

La primera -que se celebra al CIAB el dia 27 d'octubre a les 12 h i que compta amb l'assistència de Pep Forn, regidor de Turisme, i Carles Caballero, de Medi Ambient- consistirà en una sessió informativa pels entorns de les finques de Ca n'Arnella i de Ca n'Argelaguet. Durant la visita es posaran exemples de bones pràctiques que garanteixin la preservació del patrimoni com planificar la sortida, seguir els camins, circular amb precaució, cuidar la natura, respectar la propietat privada, reduir els residus i no deixar les deixalles a l'entorn natural, entre d'altres.

La segona -que es farà el dia 6 de novembre amb la col·laboració del Centre Excursionista de Terrassa (CET)- es centrarà en realitzar un dels itineraris de l'Anella Verda. Per això, es demana col·laboració ciutadana, atès que qualsevol la pot fer. El punt de trobada des d'on iniciarà la caminada serà l'estació de Nacions Unides i a les 9.30 h.