Aquests són els punts que es debatran en el ple municipal de Terrassa

La sessió se celebra aquest divendres 29 d'octubre amb 32 punts a l'ordre del dia i de manera presencial

Ple municipal del mes de setembre 2021 de Terrassa.
Ple municipal del mes de setembre 2021 de Terrassa. | Cedida
A.M
27 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:55h
L'Ajuntament de Terrassa celebra aquest divendres 29 el ple municipal corresponent al mes d'octubre. La sessió es tornarà a fer en format presencial i començarà a les  9.30 h del matí i també es podrà seguir pel canal de Youtube municipal i per la Ràdio Municipal de Terrassa (95.2 FM). Després de la pandèmia és el primer ple municipal amb públic i recuperant els llocs dels regidors. 

1. Aprovació de l’esborrany de l’Acta de la reunió realitzada el dia 23 de juliol d’enguany (número 10/2021).

Àrea de Territori i Sostenibilitat

2. Aprovar inicialment la modificació parcial del Reglament del servei municipal d’abastament domiciliari i estalvi d’aigua.

3. Aprovació inicial del Reglament d’Honors i Distincions de la Policia Municipal de Terrassa.

4. Aprovació inicial del Reglament intern sobre la utilització d’armes i eines d’ús policial en l’exercici de les seves funcions pels membres del cos de la Policia Municipal de Terrassa.

5. Aprovació de la pròrroga del contracte per a la gestió i explotació dels servei municipal del transport públic col·lectiu i urbà de la ciutat de Terrassa, 2022.

Àrea de Serveis Generals i Govern Obert

6. Declarar d’especial interès o utilitat municipal les construccions, instal·lacions i obres a les que s’ha atorgat llicència municipal, i determinar la bonificació en la quota de l’Impost sobre construccions, instal·lacions i obres.

7. Modificació de la relació de llocs de treball de l’Ajuntament de Terrassa del 2021.

8. Adjudicació del contracte de cessió d’ús gratuïta mitjançant procediment obert de la nau del carrer Mare de Déu dels Àngels núm. 21 de Terrassa a l’associació Colla Castellera Minyons de Terrassa i modificació no substancial d’una clàusula del plec de condicions.

9. Resolució del “Contracte de cessió d’ús gratuïta de les naus del Vapor Cortès en favor de Prodiscapacitats Fundació Privada Terrassenca (PRODIS)” aprovat pel Ple de l’Ajuntament de Terrassa de 26 d’abril del 2019.

10. Aprovació de l’expedient número 16 de transferència de crèdit del Pressupost de 2021.

11. Aprovació de l’expedient de suplement de crèdit número 4 del Pressupost de 2021.

12. Proposta d’inici de procediment sancionador ordinari, per presumpte incompliment del Codi Ètic i de Conducta de l’Ajuntament de Terrassa, per caducitat del procediment abreujat aprovat pel Ple el 30 d’abril d’enguany.

Àrea de Cicles de Vida 

13. Deixar sense efecte l’acord del Ple municipal de 29 de setembre del 2020, i subscriure un nou conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Terrassa i la Generalitat de Catalunya mitjançant el Departament d’Educació per a la construcció de l’institut-escola Sala i Badrinas.

Junta de Portaveus

14. Declaració institucional condemnant la mort de dones víctimes de violència masclista.

15. Donar compte de les Declaracions i Acords eventualment aprovats per la Junta de Portaveus, si s’escau.

Participació Ciutadana 

16. Proposta presentada per la Confederación Sindical de la Comisión Obrera, per a la millora de les condicions laborals dels repartidors i repartidores de plataformes digitals.

17. Proposta presentada per l’Observatori dels Drets Socials, plantejant el no pagament de les factures elèctriques de les instal·lacions municipals per part de l’Ajuntament i recerca d’un nou model econòmic i social.

Propostes de resolució

18. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per reforçar el compromís de l’Ajuntament de Terrassa contra el càncer de mama.

19. Presentada pels Grups municipals d’ERC-MES i TxT, demanant el traspàs real del servei de Rodalies a la Generalitat.

20. Presentada pel Grup municipal del PSC, per crear un servei de suport psicològic adreçat a adolescents i a joves.

21. Presentada pel Grup municipal del PSC, per implementar nous revulsius en l’àmbit de les arts escèniques a la ciutat de Terrassa.

22. Presentada pel Grup municipal de JxT, per la difusió dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) i dels dies internacionals i mundials que es commemoren a Terrassa.

23. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per condemnar els atacs patits per S’ha acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona.

24. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per facilitar la obertura d’oficines bancàries i caixers automàtics a la ciutat.

25. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, per reforçar la transparència en la contractació menor.

26. Presentada pel Grup municipal de Ciutadans, relativa a un pla de xoc contra la segregació escolar.

27. Presentada pels Grups municipals de TxT i d’ERC-MES, per la millora de les condicions del parc de bombers de Terrassa.

28. Presentada pel Grup municipal de TxT, ERC-MES, PSC i Ciutadans, per la incorporació de mediadors interculturals en l’àmbit sociosanitari.

29. Presentada pels Grups municipals de Ciutadans i del PSC, per incloure una partida pressupostària específica en els pressupostos del 2022, destinada a dur a terme els projectes aprovats en la Taula del Futur de Ca n’Anglada.

30. Propostes Urgents

Seguiment i control de la gestió d'altres òrgans de Govern Municipal 

31. Donar compte del llistat extractat dels Decrets i Resolucions números 9.340 al 10.779/2021, dictats per l’Alcalde-President i Regidors i Regidores delegats.

32. Donar compte del llistat d’acords adoptats per la Junta de Govern Local.

Precs i preguntes