La música de Mozart arriba a LaFACT de la mà de Cecilia Espinosa

El concert tindrà lloc aquest divendres, 29 d’octubre, i comptarà amb l’Orquestra Cambra de Terrassa 48, la Coral Cantiga i tres solistes

La directora d'orquestra, Cecilia Espinosa.
La directora d'orquestra, Cecilia Espinosa. | Manuela Franco
A.M
26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:36h
La directora colombiana, Cecilia Espinosa, es posarà al capdavant de l’Orquestra Cambra de Terrassa 48 i la Coral Cantiga per dirigir el Rèquiem de Mozart. Ho farà aquest divendres 29 d'octubre a LaFACT de Terrassa en un concert que també comptarà amb tres solistes: Ulrike Haller, Marta Cordomí, Carles Prat i Germán de la Riva.

El Réquiem en re menor KV 626 és l’última obra de Wolfgang Amadeus Mozart, un misteriós encàrrec que es va fer al genial compositor perquè creés una Missa de Difunts que no en sabia ni qui l’havia encarregat ni quin era el destinatari. La petició es va fer el juny del 1791 i Mozart moria pocs mesos després, el desembre d’aquell mateix any.

Segons explica la llegenda, Mozart estava obsessionat per la mort del seu pare, debilitat per la fatiga i la malaltia que patia, va acabar pensant que era un missatge del destí i que el rèquiem que havia de compondre era pel seu propi funeral. El Rèquiem és una obra d’una gran intensitat i amb una càrrega emocional que tramet el plany del darrer alè d’un dels grans genis de la història de la humanitat.

Espinosa té estudis al Longy School of Music (EUA) i estudis de postgrau al King College de la Universitat de Londres. Va realitzar el seu mestratge en Direcció Orquestral a la Hartt School de la Universitat Hartford (Connecticut, EUA) sota la tutela del mestre Harold Faberman. Ha rebut diverses beques d’estudis en el camp de la Direcció a Iowa, Austin i Santiago de Compostel·la.

Actualment desenvolupa una intensa activitat pedagògica en el camp de la Direcció Orquestral i Coral i és la Directora Titular de l'Orquestra Simfònica de la Universitat EAFIT de Medellín. També és fundadora i directora de dos cors de Medellín: Coro Tonos Humanos i Coro de Cámara Arcadia.

Espinosa ha dirigit nombrosos concerts amb orquestres com la Filharmònica de Medellín, l’Orquestra de l'Estat de Sucre (Veneçuela), l’Orquestra Simfònica de Colòmbia, l’Orquestra Llatina Filharmonia (Itàlia ), l’Orquestra Filharmònica de Bogotà, l’Orquestra Filharmònica de Cali, la Simfònica Nacional de Cuba i la Simfònica de Antalya a Turquia.