Cs Terrassa exigeix més transparència en la contractació d'obres i serveis

El partit taronja també tractarà al ple dos temes sobre l'àmbit estudiantil i una iniciativa per facilitar l'obertura d'oficines bancàries i caixers automàtics

El portaveu del partit a Terrassa, Javier González, considera que s'ha de millorar la transparència i l'accessibilitat en la matèria de contractació d'obres i serveis
El portaveu del partit a Terrassa, Javier González, considera que s'ha de millorar la transparència i l'accessibilitat en la matèria de contractació d'obres i serveis | Cedides
Carlos Paños
26 d'octubre del 2021

El grup municipal de Ciutadans Terrassa vol que l'Ajuntament millori la transparència en matèria de contractació d'obres i serveis, però també l'accessibilitat. El portaveu del partit socioliberal a Terrassa, Javier González, considera que no queda clar si es contrasten els pressupostos de licitadors diferents tal com preveu la llei. Per això reclama "que l'Ajuntament afegeixi un detall on s'indiqui si cada contractació concreta es tracta d'un procediment d'urgència o si s'han sol·licitat i recepcionat un mínim de tres pressupostos diferents per a la contractació".

Per aquest motiu el grup taronja ha presentat una moció al ple municipal ordinari d'aquest divendres 29 d'octubre, on es proposa a l'Ajuntament de Terrassa que la solució passa perquè "els ciutadans puguin accedir a un sol portal per consultar aquesta informació".

A més a més, la formació també presentarà una proposta per a facilitar l'obertura d'oficines bancàries i caixers automàtics a la ciutat, atès que "així se suprimeix la taxa que es cobra per caixers d'entitats financeres". L'objectiu d'aquesta iniciativa va dirigida sobretot per les persones grans i per les estrangeres que, tal com apunta Cs, són a les que més afecta la problemàtica dels tràmits.

Pel que fa a l'àmbit estudiantil, la formació socioliberal a Terrassa té dos punts d'acció. El primer és demanar al regidor d'Universitats que "faci pública una condemna sense pal·liatius" per les agressions patides per estudiants de l'associació estudiantil S'ha Acabat! a la Universitat Autònoma de Barcelona. El partit considera que "l'Ajuntament no pot quedar al marge en uns atacs tan greus contra la llibertat d'expressió i reunió".

El segon és que Ciutadans vol introduir un pla d'actuació contra la segregació escolar a la ciutat "a partir d'un suport complementari als centres educatius que acullin alumnes amb necessitats educatives específiques per tal de fer front a les despeses de llibres de text, material didàctic, bates, colònies, entre d'altres". Per aconseguir aquests diners Cs proposa "incrementar significativament el nombre de bitllets del trenet de Nadal repartits a les associacions" el que provocarà "dinamitzar el comerç local" durant l'època.

Totes aquestes propostes del grup taronja se sumaran a la moció, anunciada pel partit durant el mes d'octubre, centrada a reforçar els compromisos contra el càncer de mama a partir de tres eixos claus: "la prevenció, l'atenció medico-quirúrgica i la rehabilitació".