ERC Terrassa demanarà el traspàs de Rodalies a la Generalitat

Els republicans defensaran també l'execució pendent en el sistema de transport ferroviari

Un grup de passatgers intentant entrar en un comboi.
Un grup de passatgers intentant entrar en un comboi. | ACN
A.M
26 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:10h
L'any 2024 les Rodalies de Lleida passaran a mans de la Generalitat de Catalunya. Des d'ERCTerrassa demanen el traspàs complert i l'execució de la inversió pendent en el sistema ferroviari com a solució indispensable per un transport públic digne. Els republicans han presentat una proposta de resolució -amb el suport de Tot per Terrassa- pel pròxim ple municipal, que se celebra aquest divendres 29 d'octubre. 

El portaveu de la formació al govern local, Isaac Albert, expressa que "les dades de desinversió i mal funcionament són aclaparadores. I qualsevol persona que utilitzi Renfe a Terrassa ho sap". Pels republicans, l'infrafinançament en les infraestructures de la línia ferroviària del Vallès i el mal funcionament de Renfe a Terrassa i arreu del territori no són cap novetat.

"La situació viscuda aquest setembre i octubre -amb les vagues de maquinistes- ha suposat un nou cop a la desconfiança dels usuaris en Renfe i això, al final, acaba traduït amb més gent desplaçant-se amb cotxe per un servei que no respon". És per això que des d'ERC es vol un front comú per demanar el traspàs. 

A més a més, el republicà ha mencionat també la demanda històrica del tram tarifari de dues zones per Terrassa i ha criticat que "se'ns parla des de fa massa de l'arribada de la T-mobilitat. El 2022 ha de ser l'any on a Terrassa puguem agafar el tren finalment amb una tarifa justa”, ha conclòs.