Terrassa tornarà a ser cooperativa i en format presencial

La setena edició de la fira comptarà amb 42 activitats durant el mes de novembre

25 d'octubre del 2021
Actualitzat el 10 de novembre a les 9:35h
Presentació de la setena edició de Terrassa Cooperativa.
Presentació de la setena edició de Terrassa Cooperativa. | Aj. Terrassa
Torna la presencialitat també a la fira Terrassa Cooperativa, que se celebrarà a la ciutat del 2 al 30 de novembre. La setena edició comptarà amb un un total de 42 activitats i hi participaran 111 empreses, entitats, institucions i serveis. Tot i que tornarà a haver-hi activitats presencials, l'Ajuntament ha optat per un format híbrid aprofitant la experiència obtinguda en la passada edició, celebrada de manera virtual.

Enguany el lema de la fira és La Terrassa Cooperativa és transformadora i vol posar de manifest el poder transformador que té l’Economia Social i Solidaria en l’entorn més proper, les persones i els barris de la ciutat. Així doncs les activitats que s'han organitzat posaran l'èmfasi en l'economia més justa, i els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS). 

Una de les principals activitats és la tradicional Fira de l’Economia Social i Solidària, que enguany celebra la seva 6a edició el proper 27 de novembre. Se situarà a la Plaça Vella, tot i que per garantir les mesures de seguretat en quant a distància i aforament, s’hi afegeixen també carrers del centre de la ciutat com el carrer Major, el carrer Unió i la plaça Salvador Espriu.

Enguany hi participaran 55 empreses i entitats, mantenint la xifra de les dues darreres edicions. A més dels estands de les entitats participants, a la Fira s’hi podrà trobar diferents espais, aquest any centralitzats a la Plaça Vella: un escenari on es faran presentacions, ràdio i actuacions musicals de centres educatius cooperatius; un espai polivalent, on es faran xerrades i dinàmiques; un espai de jocs i tallers; i un estand de projectes emergents a Terrassa.

Amb l’objectiu de formar a les persones joves en l’educació dels valors de l’Economia Social i Solidària s’estrenarà l’eina deMoodle "intercentres", un espai de debat interactiu en línia on es compartiran experiències. A finals de novembre, es culminarà amb una jornada on es trobaran alumnes de tots els centres per intercanviar idees i opinions.

Entre les novetats, aquest any s'estrenen activitats per a tots els públics: projeccions de documentals, una ruta radiofònica a través de codis QR per donar veu a les persones que no la solen tenir i que formen part dels valors de l’Economia Social i Solidària. També hi haurà diferents trucks, adaptant el model de caravanes de menjar ràpid a un us innovador, com per exemple a poder fer ajustos a la nostra roba o a poder arreglar el nostre mòbil, ordinador o bicicleta. Els espais de debat i les xerrades seguiran formant part del llistat d’activitats d’enguany. 

La setena edició de Terrassa Cooperativa seguirà comptant amb hores formatives per a professionals. Així doncs, es manté la oferta de formació dirigida a persones emprenedores i empreses i entitats de l’Economia Social i Solidaria, però es dissemina al llarg del mes de novembre per a facilitar l’accés a aquestes accions formatives.