El barri del Segle XX tindrà una nova plaça

Serà en el solar del carrer del Gasòmetre i acollirà zona verda i jocs infantils

Així serà la nova plaça del carrer del Gasòmetre.
Així serà la nova plaça del carrer del Gasòmetre. | Aj. Terrassa
A.M
23 d'octubre del 2021
Terrassa tindrà una nova plaça. En concret serà en el barri del Segle XX en el solar del carrer del Gasòmetre. La Junta de govern local ha aprovat inicialment l'actualització del
projecte d’urbanització presentat per l’empresa Metrovacesa com a promotora i propietària majoritària dels terrenys

El projecte correspon defineix les obres necessàries per a remodelar els trams dels carrers del Gasòmetre, Pare Font, Gibert i Roger de Llúria, així com els treballs per adequar l’espai de gairebé 5.500 m2 de superfície.

Una vegada urbanitzat i amb tots els serveis de llum, aigua, gast, etc instal·lats l'Ajuntament adequarà l'espai amb més verd i noves zones d’esbarjo i jocs infantils. Una actuació que s’emmarca dins la voluntat de l’equip de govern d’impulsar nous usos en solars buits històrics, com també en edificis i entorns degradats, com són alguns dels antics vapors industrials.

El promotor podria iniciar els treballs en el decurs de l’any 2022, un cop aprovat definitivament el projecte d’urbanització i acabats els treballs de descontaminació, previstos per finals d’aquest any. Aquests es van iniciar el passat mes de maig en compliment de la resolució de l’Agència de Residus de Catalunya per l’activitat de fabricació de gas que es va realitzar en aquests terrenys des de finals del segle XIX, fins l’any 1941.