Els Minyons disposaran d'una de les naus de Cal Reig per 50 anys

L’Ajuntament de Terrassa ha confirmat que cedirà l’ús i la gestió de manera gratuïta però l'entitat s'encarregarà de la rehabilitació de l'espai

Futures naus de Can Reig de Terrassa.
Futures naus de Can Reig de Terrassa. | Cedida
A.M
29 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:46h
Ja és oficial. Els Minyons de Terrassa disposaran d'una de les naus de Cal Reig per un termini de 50 anys. Així ho ha confirmat l'Ajuntament de Terrassa, que adjudicarà el contracte de cessió d’ús gratuït de la nau, situada al carrer Mare de Déu dels Àngels. 

A canvi, la colla castellera s’haurà de fer càrrec de la rehabilitació de l’espai. La inversió prevista que la colla haurà de realitzar en el transcurs de la cessió d’ús és aproximadament de 700.000 euros, destinats principalment a rehabilitar façanes i cobertes de l’edifici. L’enderroc de part de l’estructura donarà pas a dos espais exteriors oberts a la ciutadania, per promocionar la cultura, l’esbarjo i la cohesió social de l’entorn.

Hi haurà un pati exterior amb possible servei de cafeteria i accés des del carrer Mare de Déu dels Àngels, amb una superfície d’entre 500 i 600 m2, i un espai destinat a la visita dels dipòsits d’Aigua del Vapor Aymerich. L’espai exterior haurà d’incloure espais verds i serà definit i executat per l'entitat i per l’Ajuntament de Terrassa.

La proposta s'ha aprovat per unanimitat en el ple municipal d’aquest mes d’octubre. Precisament, va ser el ple del mes de julion on es va aprovar l’expedient de cessió d’ús gratuït d’aquesta nau, que va funcionar com a foneria durant el segle XX, mitjançant procediment obert per a un ús destinat a la realització d’activitats culturals.

El passat 15 de setembre va finalitzar el termini de presentació d’ofertes i el dia 27 del mateix la Mesa de contractació va obrir i valorar les ofertes. Es va proposar com a entitat adjudicatària la Colla Castellera Minyons de Terrassa, única entitat que va concórrer al procediment i que complia amb els requeriments fixats en el procés. Pel tinent d'alcalde de Serveis Generals i Govern Obert, Isaac Albert, "el projecte presentat ens permet la recuperació patrimonial d'un espai per obrir-lo a la ciutat".