Ullastrell exigeix recuperar els serveis del consultori mèdic d'abans de la pandèmia

L'alcalde ha enviat una carta al Departament de Salut i a MútuaTerrassa queixant-se de "retallar serveis de forma dràstica"

Consultori mèdic d'Ullastrell.
Consultori mèdic d'Ullastrell. | Aj. Ullastrell
A.M
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 11:22h
Ullastrell diu prou a les retallades. L'alcalde del municipi vallesà, Jaume Puig, ha enviat una carta al Departament de Salut de la Generalitat i a MútuaTerrassa per mostrar la seva disconformitat amb els horaris de reobertura del consultori mèdic. L'alcalde exigeix recuperar els mateixos serveis sanitaris previs a la pandèmia, que s'han vist retallats durant molts mesos. 

En la missiva, Puig explica que amb el nou horari, el consultori municipal d'Ullastrell passa a només tenir dos dies amb la presència del facultatiu de Medicina Familiar. La resta de la setmana els veïns i veïnes d'Ullastrell hauran de desplaçar-se 8 km a la ciutat de Terrassa per ser atesos per un facultatiu. Recorda que abans de la pandèmia, Ullastrell tenia la presència del facultatiu de medicina familiar cinc dies a la setmana. Aquest fet se suma que ara fa 10 anys ja es va eliminar el servei de pediatria al municipi. 

"Ullastrell ha aguantat estoicament el tancament del consultori durant les darreres fases de la pandèmia, quan durant el darrer any només ha estat obert dos dies a la setmana amb servei d'infermeria i per tant havent-se de desplaçar tothom a la ciutat de Terrassa", expressa l'alcalde. Però insisteix que amb la reobertura i la retirada de la majoria de restriccions, "el Departament de Salut i Mútua de Terrassa han aprofitat per retallar serveis de forma dràstica als veïns i veïnes d'Ullastrell". 

En l'epístola, Puig insisteix en el fet que en els darrers 20 anys Ullastrell ha doblat població, però que els serveis mèdics "s'ha retallat de forma desmesurada, passant de 28 hores de presència mèdica a 11 hores setmanals". I adverteix que "no ens quedarem de braços plegats ni acceptarem com a normal una situació que no pot ser mai normalitzada". 

Nous horaris del consultori
Des del dilluns 18 d’octubre l’horari del consultori d'Ullastrell és de dilluns, dimarts i divendres de 8 h a 14 h amb els serveis d'Infermera i administratiu. En aquest horari la metgessa de família visita els dimarts. 

Els dies dimecres i dijous, hi ha servei a les tardes de 15h a 20 h pel que fa a Infermera i administratiu i en aquest cas la metgessa de família visita els dijous. A més a més, dimecres fa visita a domicili. 

Per la resta de dies els veïns d'Ullastrell poden anar al CAP Oest de Terrassa per Pediatria -de dilluns a divendres de 8 a 20h; i al CAP Rambla per qüestions relacionades amb Respiratori d'adults, també de dilluns a divendres de 8 a 20 h.