Es rebaixa el nivell de risc sanitari a Terrassa, per primera vegada des de l'inici de la pandèmia

El Pla estava activat en nivell d’emergència u des del 13 de març de 2020

Ajuntament de Terrassa.
Ajuntament de Terrassa. | Gala Espín
21 d'octubre del 2021
Actualitzat el 22 d'octubre a les 9:05h
Un any, set mesos i deu dies. Aquest és el període que Terrassa ha estat en el nivell 1 del Pla d'Emergència Municipal per risc sanitari. Amb una roda de premsa del govern local en bloc, el passat 11 de març de 2020 s'anunciava que calia evitar el contacte presencial per l'arribada de la Covid-19. Aleshores per a molts era difícil de creure que calia aturar, del tot, l'activitat presencial i quedar-se a casa per no córrer el risc de morir per un virus. 

Aquest dijous 21 d'octubre del 2021, l'alcalde de Terrassa, Jordi Ballart, ha decretat rebaixar el nivell d'activació del Pla d’Emergència Municipal a fase d'alerta per risc sanitari a partir d’avui i mentre duri l’episodi actual. S'ha fet després que, el passat 15 d'octubre, el Comitè de Direcció del PROCICAT també rebaixés el pla d’actuació en comprovar que les dades epidemiològiques de la pandèmia estan per sota de les previstes per a la fase d’emergència, tant per la incidència com per l’afectació als serveis assistencials sanitaris i bàsica.

Què vol dir estar en fase d'alerta?
L’activació del pla en fase d’Alerta contempla, entre d’altres accions, el seguiment exhaustiu del funcionament dels serveis municipals perquè, en cas necessari, iniciïn el més ràpid possible les tasques que tinguin assignades; seguir atentament la informació relacionada, així com els avisos que emeti el Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT); o informar a la població de les mesures que es determinin.

Amb tot, l’alcalde recorda que cal seguir mantenint les mesures higièniques i organitzatives per tal d’evitar els contagis i agraeix a la població la seva cooperació per impedir la propagació de la Covid-19.

Des de l'inici de la pandèmia a Terrassa s'han registrat 27.304 casos de Covid-19 i 570 defuncions. Actualment el risc de rebrot a la ciutat s'ha estancat al voltant dels 50 punts i també l'Rt que es manté per sota de l'1. En total, ja tenen la pauta completa de vacunació 168.794 terrassencs.