Aquests són els dos nous trams de l'Anella Verda de Terrassa

Completaran el camí circular de 35 km

Aquests són els dos trams que s'han adjudicat.
Aquests són els dos trams que s'han adjudicat. | Aj. Terrassa
A.M
22 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 16:10h
La totalitat de l'Anella Verda de Terrassa és cada vegada més a prop de ser una realitat. Aquests dies l'Ajuntament ha encarregat la definició dels darrers trams que completaran el camí circular de 35 km per l'entorn natural de la ciutat. En concret es refereix als trams de la meitat sud de la ciutat que aniran pels barris del Roc Blanc, Les Fonts o Torrebonica.

El disseny prioritzarà actuacions respectuoses amb l’entorn perquè transitarà per llocs d’elevat interès paisatgístic i patrimonial i, perquè, des de la ciutat, s’hi accedeix amb facilitat a través de les portes de l’Anella Verda i dels camins històrics que connectaran amb aquest itinerari.

El tram 4 té uns 10,2 km de longitud i està situat entre la carretera d’Olesa (B-120), al barri del Roc Blanc, i el carrer de Baix Riera, al barri de Les Fonts. El tram 5, en canvi, té uns 7,3 km de recorregut i està delimitat pel carrer de Baix Riera, al barri de Les Fonts, i Can Figueres del Mas, a Torrebonica.

De fet, dels cinc trams que conformen el camí circular que recorre tot l’entorn natural i agrícola del terme municipal de Terrassa, ja s’ha executat l’arranjament del tram 1; a finals d’aquest anys’iniciaran els treballs del tram 2; i l’any vinent es licitarà el concurs per fer el tram 3. Ara, l’Ajuntament ha adjudicat la redacció del projecte d’arranjament dels trams 4 i 5 de per un import de 40.000 euros, i amb un termini d’execució de sis mesos. 

Què és l'Anella Verda?
L’Anella Verda és tot l’espai no urbà de Terrassa, de 4.400 hectàrees, que conforma un patrimoni natural de gran valor ambiental, paisatgístic, cultural, social i econòmic. És el pulmó verd que contribueix a l'equilibri ambiental de la ciutat i amb el que es vol garantir la pervivència dels connectors ecològics que protegeixen Terrassa, recuperar les funcionalitats econòmiques dels camps, promovent l'activitat de les masies i del sector primari, en general, i fomentar un ús social i responsable de l'entorn.