Terrassa tindrà un nou hort urbà

Serà a la finca municipal de Can Casanovas, al barri de Can Parellada

El nou hort urbà de Terrassa estarà a Can Parellada.
El nou hort urbà de Terrassa estarà a Can Parellada. | Aj. Terrassa
A.M
21 d'octubre del 2021
Actualitzat el 22 d'octubre a les 8:07h
Actualment a Terrassa hi ha 13 horts urbans que aviat seran 14 amb la incorporació de la finca municipal de Can Casanoves, al barri de Can Parellada. Aquest mes d'octubre s'han iniciat els treballs per habilitar les noves parcel·les en els 16.467 m2 de superfície que té la finca amb la voluntat de donar resposta a la demanda creixent d’espais de petita horta.

Els treballs tenen un termini de dos mesos i costaran 30.000 euros. S’instal·larà una xarxa de rec amb comptadors, un tancat per protegir l’espai de cultiu i també rètols informatius. Un dels objectius de l’equip de Govern és potenciar el model d’horts urbans a l’interior de la ciutat a través del programa Conreant Terrassa. L’objectiu d’aquest programa és impulsar i facilitar la creació d'una xarxa ciutadana d'espais verds, que han servit per crear horts urbans d'autoconsum.

Des de l’any 2007 la finca de Can Casanovas va acollir una vuitantena d’horts municipals, que complementaven als que estaven ubicats a la finca de Mossèn Homs. Amb el pas del temps, la demanda d’aquestes parcel·les va minvar, motiu pel qual l’Ajuntament va optar per reconvertir aquests espais.

En el cas de Mossèn Homs, es transformarà en una zona de cultiu de secà perquè el Pla Especial de l’Anella Verda obliga que tots els espais confrontants tinguin una connectivitat ecològica. Pel que fa a Can Casanovas, s’adequaran perquè siguin horts urbans, als quals podran accedir molts dels antics hortolans que gestionaven els antics horts municipals a través de noves entitats.

Xarxa d'horts urbans de Terrassa
Terrassa compta des de l’any 2013 amb una xarxa d’horts urbans instal·lats en solars públics o privats dins la ciutat, que són comunitaris i que són gestionats per associacions veïnals, socials i ambientals dels diferents barris. L’Ajuntament facilita la cessió dels terrenys, situats a l’interior de la ciutat, a les entitats o col·lectius perquè desenvolupin el seu projecte durant un temps determinat.

Conreant Terrassa by naciodigital on Scribd