Desarticulada una banda criminal dedicada al tràfic de cocaïna a Terrassa

S'han detingut vuit persones, quatre de les quals han ingressat a presó

Macrooperatiu contra el tràfic de cocaïna a Terrassa.
Macrooperatiu contra el tràfic de cocaïna a Terrassa. | PN
A.M
20 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 12:31h
Un macrooperatiu a Terrassa per lluitar contra el tràfic de drogues acaba amb la desarticulació d'una organització criminal que traficava amb cocaïna. Agents de la policia espanyola, en col·laboració amb la Policia Municipal van realitzar set registres simultanis on van detenir fins a vuit persones. 

La zona d'actuació de la banda criminal eren als barris de Sant Pere Nord i Sant Llorenç de Terrassa tot i que també anaven a l'Hospitalet de Llobregat per vendre la droga. Segons la policia, aquests desplaçaments es feien amb elevades mesures de seguretat per evitar ser descoberts. 

En el macrooperatiu han estat detingudes vuit persones i es van realitzar un total de set registres en domicilis -sis a Terrassa i un a l'Hospitalet de Llobregat- i un registre en un establiment comercial d'alimentació, presumpte punt fix de distribució de la droga. Es van localitzar 2,15 quilograms de cocaïna i 144 grams de cabdells de marihuana. També es van intervenir 71.000 euros en efectiu i es va confiscar una arma de foc amb munició.

Dos dels habitatges els havien transformat en laboratoris per adulterar la cocaïna i multiplicar, així, els beneficis. L'operació es va iniciar a l'inici de l'any quan van detectar l'existència d'una organització dedicada presumptament al tràfic de cocaïna a Terrassa. 

Fonts policials expliquen que estava perfectament estructurada i jerarquitzada i es va poder constatar que el líder era l'encarregat de subministrar la substància estupefaent als altres  membres. Després aquests la distribuïen al consumidor final amb els seus propis vehicles.

Els vuit detinguts estan acusats de presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, pertinença a grup criminal, tinença il·lícita d'armes i blanqueig de capitals. Quatre d'ells han ingressat a presó.