S'amplia la recollida porta a porta a Rellinars i Palau-solità

L'èxit a Ullastrell ha fet disminuir l'incompliment de llençar residus al cubell orgànic que haurien d'anar a un altre cubell d'un 13 a un 3%

Recollida dels residus porta a porta
Recollida dels residus porta a porta | Yvelisse Teixeira
Y.C.
20 d'octubre del 2021
Actualitzat el 21 d'octubre a les 10:29h
Rellinars i Palau-solità i Plegamans s'afegeixen a la posada en marxa de la recollida de residus porta a porta. Els dos municipis iniciaran el mètode ja implantat a Ullastrell els dies 1 de novembre i 13 de desembre, respectivament.

La recollida porta a porta ha estat un èxit a Ullastrell. Des de la seva posada en marxa, fa una mica més d'un any, la recollida selectiva del municipi ha passat del 43% al 88,76%. A més, segons les dades facilitades per l'Ajuntament, la posada en marxa d'aquest mètode de recollida de residus també ha tingut un impacte positiu pel que fa als impropis de la fracció, és a dir, tot allò que es llença al cubell orgànic, però que no hi hauria d'anar. Si abans de la posada en marxa del porta a porta significava el 13% dels residus, ara és del 3%.

El triomf d'Ullastrell ha aconseguit que els ajuntaments dels dos municipis del Vallès Occidental hagin decidit incorporar-se també en "l'efectiu" mètode de recollida porta a porta.

El president del Consorci Residus Vallès, Nil López, ha explicat que "tot canvi de model té un procés d'adaptació i de sensibilització i estem fent costat als ajuntaments en la difusió entre la ciutadania i coordinant tota la implantació del nou sistema". A més, López preveu un increment de recollida en tots els municipis petits i mitjans de la comarca en 2023.

Campanyes de distribució
A principi del mes vinent, Rellinars engega la recollida porta a porta dins el municipi. Abans de l'inici, els dies 22 i 23 d'octubre es portarà a terme la recollida de materials i contenidors a la Pista Poliesportiva.

Palau-solità, d'altra banda, esperarà una mica més fins al començament d'aquest mètode. El dia 13 de desembre, el municipi palauenc ampliarà el sistema de recollida, que ja s'està fent amb envasos i vidre, cap a totes les fraccions residuals. El dia 16 d'octubre va començar la campanya d'informació i distribució de cubells entre la població amb un gran abast de recollida i fins ara encara romana activa.