L'Ajuntament plantarà més de 22.000 bulbs blancs d'acord al pla Revolució Verda

L'activitat, que s'allargarà durant les pròximes setmanes, estarà repartida entre 29 ubicacions de Terrassa

Comencen a Terrassa els treballs de plantació d'acord amb el pla Revolució Verda de l'Ajuntament
Comencen a Terrassa els treballs de plantació d'acord amb el pla Revolució Verda de l'Ajuntament | Ajuntament de Terrassa
Carlos Paños
23 d'octubre del 2021

Aquesta setmana han començat a Terrassa els treballs de plantació -i que s'allargaran fins al mes que ve- dels més de 22.000 bulbs de narcissus de color blanc que es troben inclosos en el pla Revolució Verda de l'inici del mandat.

La finalitat de l'Ajuntament és aconseguir que "hi hagi més verd a la ciutat". Per això, i per tal que la plantació sigui homogènia, s'ha fet una valoració de les condicions ambientals en diversos espais del municipi i s'ha arribat a la conclusió que aquestes espècies hauran d'anar repartides entre 29 ubicacions, entre les que, sobretot, hi haurà rotondes.

El motiu pel qual s'ha triat el Narcissus Mount Hood -creat per un sistema d'hibridació a Anglaterra l'any 1931 i més conegut pel sobrenom narcís de color blanc- es deu al fet que és una espècie floral que presenta molta resistència a les condicions climàtiques i ambientals que es donen en els entorns urbans.

A més, Terrassa ja té experiència amb aquestes plantes de més o menys 45 cm d'altura i que són ideals per naturalitzar espais. Atès que des de fa més de 20 anys es planten al Parc Vallparadís i, tot i el pas del temps, encara se'n poden contemplar uns milers d'aquests exemplars, sobretot al mes de març que és quan tenen la floració. Un fet que "resulta molt positiu, ja que coincideix amb el moment en el qual molts insectes comencen a necessitar un nèctar que a la ciutat no els és fàcil de trobar".