​Qollunaka estrena la seva primera obra postpandèmica 'La taverna de Rosita'

El musical mariner de Ramón Alcaraz està inspirat en els clàssics catalans i serà representat a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere

Escena de l'obra 'La taverna de Rosita'
Escena de l'obra 'La taverna de Rosita' | Cedida
Y.C.
19 d'octubre del 2021
Els dies 23 i 24 d'octubre s'estrena La taverna de Rosita a la Sala Crespi del Casal de Sant Pere, a les 20 h i a les 18 h respectivament. Serà aquesta la primera obra de Qollunaka després de la pandèmia de Covid-19, que s'està rebent amb gran interès per part del públic, ja que la venda d'entrades avança a bon ritme i s'espera ple absolut.

El musical mariner de Ramón Alcaraz, dit pel mateix autor es defineix com "un triangle amorós intens inspirat en el costumisme català i amb aromes d'en Guimerà o en Sagarra". S'explica la història d'un poble pescador de l'any 1895 on dos cosins s'enamoren de la mateixa noia; la filla de la tavernera. Tot s'embolicarà quan un d'ells sigui cridat a la Guerra de Cuba.

Sota la direcció de Josep Manel Martínez "Kazo", Qollunaka portarà a escena havaneres, valsets mariners i cançons de taverna; música i veu en directe que tractarà de fer reflexionar al públic sobre la gelosia, les relacions afectives, la lluita de classes o el nacionalisme.

El grup d'amics terrassenc, format fa dinou anys a partir de reunions improvisades els dijous al Cafè Teatre, ja ha portat a escena propostes variades com Okupastorets, la Balada del flautista, l'obra de temàtica castellera Lo 3 de 9 i moltes altres durant la seva trajectòria. Un cop s'hagi estrenat La taverna de Rosita aquest cap de setmana a Terrassa, es presentarà l'espectacle a concursos de teatre amateur català amb la intenció de fer una gira arreu del territori.