Els Mossos alerten que el de Vacarisses és un fenomen que s’està donant a moltes poblacions

El jove acusat d'intentar atropellar diverses persones durant la Festa Major de Vacarisses, ha quedat en llibertat

La reunió s'ha fet a l'Ajuntament de Vacarisses.
La reunió s'ha fet a l'Ajuntament de Vacarisses. | Aj. Vacarisses
A.M
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:59h
Els Mossos d'Esquadra alerten que l'intent d'atropellament d'aquest cap de setmana a Vacarisses es tracta d’un fenomen que s’està donant a moltes poblacions. Ho ha dit el cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa, aquest dilluns al matí, en una reunió d'urgència a Vacarisses, després dels fets del cap de setmana. 

A la reunió de coordinació de Seguretat, el responsable de Mossos, Francesc Flores, també ha volgut destacar positivament el desplegament policial que hi havia en el municipi per la celebració de la Festa Major. Així com el reforç en educadors de carrer, i Punts lila per prevenir i actuar contra les violències masclistes, així com controls d’alcoholèmia a l’entrada del municipi. 

També s'han confirmat el nombre de detinguts: el conductor del cotxe i quatre persones sense vinculació amb aquest fet. El jove, de 20 anys, detingut pels Mossos d'Esquadra acusat d'intentar atropellar diverses persones la matinada d'aquest dissabte, després d'un concert de la Festa Major de Vacarisses, va quedar en llibertat aquest diumenge, després de prestar declaració davant el jutge de guàrdia als jutjats de Terrassa.

A la reunió d'aquest matí hi han assistit el cap de l’Àrea Bàsica Policial (ABP) de Terrassa dels Mossos d’Esquadra, Francesc Flores; el cap de la Policia local, Francisco Márquez; l’equip de govern de l’Ajuntament, i portaveus d’UIPV, Veïns per Vacarisses i Movem Vacarisses. Ciutadans i PSC han excusat la seva absència.

Es tracten d'un fets que van tenir lloc aquest dissabte a la matinada, al voltant de les cinc, la policia catalana va rebre l'avís d'aquest intent d'atropellament. Quan la Policia Local estava atenent les víctimes d'aquesta envestida van produir-se diversos aldarulls a la zona i tres efectius del cos van resultar ferits, de caràcter lleu. Aleshores, van arribar agents dels Mossos i van detenir quatre persones, d'entre 22 i 27 anys, per aquestes agressions, i posteriorment, es va localitzar i emmanillar el conductor.

En declaracions a l'ACN, l'alcalde de Vacarisses, Antoni Masana, ha assegurat que aquests incidents són "un fet puntual" al municipi. Ha explicat que baralles n'hi ha hagut d'altres anys en aquests dies, però mai "com la de l'altre dia, amb un cotxe que hauria pogut matar algú". Masana ha demanat que el fenomen de la tensió i l'agressivitat entre joves i agents de l'autor