Èxit a la Marató de Donants de Sang de Terrassa

La 15a edició acaba amb 219 donacions de les quals s'aprofitaran 657 pacients

La 15a campanya de Donants de Sang de Terrassa ha acabat amb uns resultats molt positius i esperançadors
La 15a campanya de Donants de Sang de Terrassa ha acabat amb uns resultats molt positius i esperançadors | Cedida
Carlos Paños
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 15:41h

La 15a Marató de Donants de Sang de Terrassa aconsegueix mobilitzar 219 persones -72 el primer dia, 77 el segon i 70 el tercer-. Unes donacions que han pogut donar i ajudar a augmentar els baixos nivells de sang que hi havia. Des del Banc de Sang es mostren optimistes, ja que gràcies a la gran participació 657 pacients en sortiran beneficiats. 

Així dons, la campanya titulada Donar sang és una altra pel·lícula -en conseqüència del seu caire cinematogràfic- i celebrada els dies 13, 14 i 15 d'octubre a l'edifici de la MútuaTerrassa ha acabat amb uns resultats molt positius i esperançadors.

En aquesta edició el Banc de Sang -juntament amb l'Ajuntament, MútuaTerrassa i l'Associació de donants de Sang del Vallès Occidental- feia una crida a tots els donants, peròprincipalment els 0 negatius -és a dir els anomenats com universals- perquè són el tipus que més s'utilitza i dels que menys reserves hi havia. Motiu pel qual la ciutadania ha respost de manera exemplar i dels 219 totals, 56 eren 0 Negatiu.

De la jornada també s'ha de destacar que 28 dels assistents -7 dimecres, 12 dijous i 9 divendres- han fet la seva primera donació. El que suposa un 10% més i que ja se suma als 592 egarencs que, durant aquest any, s'han convertit en nous donants. A més, va haver-hi 31 persones que es van inscriure al Registre de Donants de Medul·la Òssia (9 el primer dia, 9 el segon i 13 el tercer). Un fet molt significatiu i que evidencia el compromís que hi ha al municipi.

Els organitzadors de la marató també volen agrair als 28 ciutadans que es van apropar a l'edifici MutuaTerrassa, però que per algun motiu no van poder donar. Per això, es recorda que per ser donant la persona ha de ser saludable, ha de tenir més de divuit anys, ha de pesar 50 quilos o més i no estar embarassada.