​L'Oficina d'Informació a la Gent Gran de Terrassa aten a prop de 1.400 persones en un any

El projecte, que va començar com a prova pilot, ha demostrat la seva utilitat i continuarà funcionant com s'ha fet fins al moment

Dona d'edat avançada
Dona d'edat avançada | Santi Martorell
Y.C.
18 d'octubre del 2021
Actualitzat a la 13:33h
Després d'un any de la posada en marxa de l'Oficina d'Informació a la Gent Gran de Terrassa es compten ateses gairebé 1.400 persones d'edat avançada. Aquest recurs, que des d'un primer moment es va iniciar perquè l'ajuntament terrassenc pogués fer un seguiment d'aquesta part de la població, ha estat clau per oferir informació a les persones de més de 65 anys sobre envelliment i salut o altres temes d'interès, però també en l'acompanyament de qualsevol tràmit que es vulgui fer a l'ajuntament o institucions i serveis.

El 2020 es va enviar una carta a totes les persones grans per tal que truquessin a l'oficina amb l'objectiu d'actualitzar les seves dades. 1.051 trucades ha rebut l'entitat des del moment fins a l'octubre de 2021 amb aquest motiu i també per la demanda d'informació. Les altres consultes han estat per correu (31) o de manera presencial (316). Cal esmentar que les atencions en 2020 van haver de ser totes no presencials i és per aquest motiu que s'ha vist reflectida una diferència important respecte a l'any actual.

Les peticions ateses han tingut a veure amb les noves tecnologies per fer tràmits com demanar cita a la Seguretat Social, descarregar i aprendre a utilitzar La Meva Salut o renovacions de DNI. També, però, s'han fet consultes sobre serveis a domicili, recursos en relació amb les cures, sobre residències o alternatives d'habitatge. A més, aquesta via ha servit com a recollida d'informació sobre les necessitats que té la població major de 65 i la preparació del Pla Local per a un Envelliment Integral a Terrassa i l'organització de dues xerrades: una que parlava sobre l'habitatge i una altra que es farà el dia 20 d'octubre sobre els bancs.

L'Ajuntament de Terrassa iniciarà pròximament una sèrie d'accions comunicatives per donar a conèixer l'Oficina, ja que el considera un servei essencial per donar resposta a la demanda de moviments socials de la gent gran. L'oficina d'Informació a la Gent Gran de Terrassa es troba a la planta baixa de l'edifici Els Telers. L'horari d'atenció és de dilluns a dijous de 10 a 13 h i dimecres de 16 a 19 h, demanant cita prèvia. El telèfon de contacte és el 937397095.