Ciurana demana més recursos al conseller d'Educació per lluitar contra l'abandonament escolar prematur

En una trobada a la conselleria, la regidora d'Educació de Terrassa també ha solicitat el calendari d'obres del futur Institu Escola Sala i Badrinas

Teresa Ciurana, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa.
Teresa Ciurana, regidora d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa. | Rafel Casanova BCF
15 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 18:04h
La regidora d'Educació de l'Ajuntament de Terrassa, Teresa Ciurana, s'ha reunit aquest dijous a la tarda amb el conseller del Departament d'Ensenyament, Josep González-Cambray. Una trobada que ha servit per posar sobre la taula els temes que el govern local té pendents de resoldre a través de la conselleria. 

Un dels que més preocupa al govern local és l'abandonament escolar prematur de joves menors de 16 anys que no aconsegueixen el graduat escolar però també dels joves entre 16 i 18 anys que no estudien res. És per això que l'Ajuntament de Terrassa ha demanat ampliar l'oferta de Programes de Formació i Inserció (PFI) i dels Plans de Transició al Treball (PTT) perquè "els joves han de tenir opcions encarrilades als oficis", ha expressat Ciurana en declaracions en aquest mitjà. 

En el curs actual, 2021-2022 l'oferta municipal de PFI i PTT a la ciutat -pública i privada- és de 12 grups amb 15 alumnes cadascun, és a dir 180 places per aprendre diferents oficis. No obstant això, Ciurana ha posat de manifest que l'increment de la demanda, per sobre de l'oferta per cursar Formació Professional, ha posat de manifest que calen altres opcions per donar una resposta als joves. Precisament, en relació amb la Formació Professional, Ciurana ha demanat a González-Cambray posar "fil a l'agulla" pel nou Centre Integral d'FP que ha d'acollir la ciutat.
 

Una altra de les peticions de la regidora a la conselleria és el calendari d'obres del futur Insitut Escola Sala i Badrinas. Aquests dies han començat els enderrocs a la zona de l'antiga fàbrica, que acollirà el centre educatiu entre d'altres usos. En aquest sentit, Ciurana ha explicat que "està encarrilat" però ha acceptat que hi ha hagut un endarreriment per la Covid. "Si no hi hagués hagut la pandèmia pel mig, hagués anat més ràpid perquè s'han hagut de posar esforços en altres llocs". 

Durant la reunió d'aquest dijous a Barcelona, Ciurana i González-Cambray també han conversat sobre el compromís de la conselleria del desplegament de P2 de cara el curs vinent. "Hem de veure com ho fem a Terrassa perquè tothom qui ho demani pugui accedir-hi", ha dit.

En relació amb l'afectació de la Covid-19 als centres educatius, Ciurana és optimista i ha expressat que si tot va bé, "a les escoles les mascaretes cauran aviat". "Està anant molt millor que l'any passat", ha dit la regidora qui ha recordat que ara fa un any, a la ciutat hi havia més de 90 grups confinats i ara n'hi ha vuit. A més a més, ha destacat que als Instituts la xifra d'alumnes és molt inferior perquè només cal que facin la quarantena els positius i els que no estan vacunats.