Tot a punt a Terrassa per la marató de pel·lícules de terror i fantasia

A la 2a edició de ‘Les 12h Fantàstiques’ es veuran els títols més destacats del gènere al Cinema Catalunya

El Cinema Catalunya de Terrassa acollirà la 2a edició de Les 12 Fantàstiques on es visualitzarà una marató de terror i fantasia
El Cinema Catalunya de Terrassa acollirà la 2a edició de Les 12 Fantàstiques on es visualitzarà una marató de terror i fantasia | Arxiu
Carlos Paños
14 d'octubre del 2021

El dissabte 23 d'octubre el Cinema Catalunya de Terrassa acollirà la 2a edició de Les 12 Fantàstiques, que consisteix en una jornada de caràcter popular i festiu on es visualitzarà una marató de sis pel·lícules de terror i fantasia. L'objectiu -tal com explica Rosa Boladeras, regidora de la Societat Municipal de Terrassa- és "crear un punt de trobada pel públic de totes les edats i gaudir plegats d'un dia singular amb un gènere que no para de sumar adeptes". A més, la iniciativa -ideada pels terrassencs Jaume Farré i Marc Girona- vol rememorar "Les 17 hores de cinema", un acte que s'havia dut a terme al municipi entre el 1975 i el 1984.

L'activitat, que està inclosa en la Setmana del Cinema del 22 al 27 d'octubre i que coincideix amb el Dia Mundial del Patrimoni Audiovisual, arrencarà a les 11 h amb un clàssic de Steven Spielberg com és E.T L'Extraterrestre. Una d'aquelles pel·lícules amb més renom de l'autor i que des que es va estrenar als anys vuitanta ha deixat una gran empremta en el públic.

Després d'una pausa per dinar, la jornada es reprendrà a les 13.30 h amb un dels films més terrorífics i més guardonats - tres Òscars i tres Globus d'Or- com és l'Exorcista de William Friedkin. Posteriorment, es prosseguirà a les 16.15 h amb El Hijo, una pel·lícula del 2019 de David Yarovesky que tracta sobre un nen amb poders sobrenaturals. A la que continuarà les 18.15 h la flamant remasterització en 4k d'El día de la Bestia d'Àlex de la Iglesia.

A la represa de la marató a les 20.45, ja que hi haurà una pausa per sopar d'uns 45 minuts, serà el moment per visualitzar el títol guanyador pel públic, que ja es va fer a la primera edició. On són els espectadors -a través d'un sistema de votació en línia que estarà obert a fins a les 23.59 h de diumenge 17 d'octubre- els que seleccionen que volen veure entre tres possibilitats. Aquest any són Mars Attacks! deTim Burton al 1966, Reservoir Dogs de Quentin Tarantino al 1992 i Mad Max:Salvajes de Autopista de George Miller al 1979.

Tot i que no és l'única sorpresa, ja que durant la jornada els actors de la companyia terrassenca L'Embarral ajudaran a crear un ambient immersiu amb les seves performances. A més, entre els assistents se sortejaran abonaments i entrades de cinema, una samarreta de l'esdeveniment, un val de 30 € en compres o una sessió de tatuatges, entre d'altres.

La marató posarà el punt final a les 23.00 h amb una de les millors obres d'aquests últims anys com és Joker, dirigida per Todd Phillips, on els assistents podran gaudir d'una de les millors interpretacions de Joaquin Phoenix, fet que el va portar a guanyar l'Oscar.

Pel que fa a l'abonament per assistir a totes les pel·lícules, que té un cost de 24 euros, com les entrades individuals, que valen 5 euros per cada sessió, es troben disponibles a la web del Cinema Catalunya, així com a la taquilla del carrer Sant Pere.