Cs Terrassa demana fer tutories individualitzades a les escoles d'alta complexitat

L'equip taronja també considera imprescindible tirar endavant polítiques públiques basades en dades per fer front a l'impacte emocional i educatiu de la pandèmia

A.M
12 d'octubre del 2021
David Aguinaga, regidor de Cs a Terrassa
David Aguinaga, regidor de Cs a Terrassa | Adrià Costa
El grup municipal de Ciutadans Terrassa ha anunciat que demanarà a l'Ajuntament que executi el programa Menttores als centres escolars d'alta complexitat de la ciutat amb l'objectiu "d'avançar cap a l’equitat educativa real entre els joves de la ciutat".

Així ho ha explicat el regidor David Aguinaga qui ha refermat la voluntat de tirar endavant "un programa innovador de tutories individualitzades online pel reforç escolar gratuït dels alumnes més desafavorits i més castigats per la pandèmia”. 

De la mateixa manera, els taronges volen que a Terrassa s'impulsin "polítiques públiques que es basin en evidències i dades” per fer front a l'impacte emocional i educatiu de la pandèmia. Per aquest motiu consideren adient la instauració del programa en concret, ja que “l’evidència acumulada en més de 100 estudis experimentals demostra que els programes de reforç educatiu són, juntament amb l’educació de 0-3 anys la inversió educativa més eficient”.

Finalment, Aguinaga ha declarat que “les tutories online en petits grups donen bon resultat a la resta de països de la Unió Europea” i ha proposat com a vies de finançament per a la instauració d’aquest projecte els fons Next Generation i la Diputació de Barcelona.