​La Policia Municipal de Terrassa es forma per evitar violències sexuals en entorns d’oci

També s'extendrà 150 tècnics municipals i càrrecs electes de la ciutat

Carpa de prevenció contra la violència de gènere.
Carpa de prevenció contra la violència de gènere. | Cedida
A.M
08 d'octubre del 2021
Aquest cap de setmana l'oci nocturn reobre les portes i els carrers de Terrassa es tornaran a omplir de persones que gaudeixen de l'oci nocturn. Precisament aquest divendres arrenca la formació obligatòria del Protocol de Seguretat contra les violències sexuals en entorns d’oci a la policia local, tècnics municipals i càrrecs electes de la ciutat.

L’objectiu és sensibilitzar els membres del cos policial sobre la violència masclista i les violències sexuals i dotar-los dels principals conceptes i casuística per tal que puguin detectar i prevenir possibles casos de violència sexual, així com disposar d’eines per assistir les persones afectades i de pautes per actuar davant les presumptes autores.

El regidor de Seguretat, Via Pública i Protecció Civil, Xavier F. Rivero, ha recordat que "l'objectiu és aconseguir que tots els actors implicats en les activitats d’oci sàpiguen detectar aquelles actituds que agredeixen la integritat de les persones, per poder així prevenir i erradicar les violències sexuals al nostre municipi". 

La formació constarà d’una part nuclear comuna en la que s’impartiran coneixements en l’àmbit de la violència masclista, les violències sexuals i el contingut del protocol; d’una part específica per a cada actor implicat en les activitats d’oci, atenent les característiques i realitats de la seva feina. Així, la formació per a la Policia Municipal tindrà una durada de quatre hores i la realitzaran un total de 224 agents i comandaments en sessions presencials, que tindran lloc els dies 8, 13 i 20 d'octubre. 

Pel que fa als tècnics municipals, la formació serà telemàtica i d’una durada de dues hores, i la realitzaran uns 150 professionals. La formació per a càrrecs electes també es realitzarà telemàticament i tindrà una durada d’una hora.