S’inicien les tasques de desbrossament a les rieres de les Arenes i del Palau

El cost d'aquests treballs de control de la vegetació estan subvencionats, fins a un 80%, per l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA)

Els treballs per desbrossar permetran retirar tots els elements que obstaculitzen el pas de l'aigua en cas de pluges intenses
Els treballs per desbrossar permetran retirar tots els elements que obstaculitzen el pas de l'aigua en cas de pluges intenses | Anna Mira
Carlos Paños
10 d'octubre del 2021

Aquesta setmana comença a Terrassa l'operació per esbrollar els diversos punts de les rieres del Palau i de les Arenes. Un fet que permetrà retirar tots els elements que obstaculitzen el pas de l'aigua en cas de pluges intenses i garantir el correcte funcionament hidràulic a les lleres d'aquests trams urbans. Aquesta acció es podrà realitzar amb l'ajuda de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) que es farà càrrec del 80% dels costos d'aquestes feines de manteniment de la vegetació.

A la riera de les Arenes -més concretament en el tram comprès entre l'avinguda de Font i Sagué i la confluència amb la riera del Palau, a la zona del polígon de Can Petit- les activitats, que estan pressupostades en uns 36.389 euros, duraran uns dos mesos. Atès que s'ha de desbrossar la zona, s'ha de donar estabilitat als murs que la delimiten, s'han d'eliminar els canyissars -ja que és una espècie invasora que amenaça la biodiversitat- i s'han de plantar als marges espècies arbustives de ribera, per així evitar la recolonització de la canya.

Pel que fa a la riera del Palau -tram situat al sud-est del terme municipal i d'un quilòmetre de longitud- les feines, que es troben valorades en 96.790 euros, trigaran tres mesos. Es retirarà la vegetació i les soques que en futur puguin provocar rebrots, es conservaran arbres per donar fermesa als murs, es plantaran espècies arbustives als marges on actualment hi ha canyes per poder estabilitzar una vegetació de ribera pròpia i s'habilitaran rampes per facilitar l'accés a la riera.