1 de 10
CULTURA

​El feminisme i la salut mental arriben amb dues noves obres del Teatre Alegria

Aquest cap de setmana s'estrena a Terrassa 'Plomes i reclams' de Marc Rosich i Roberto G. Alonso i 'Mi padre no era un famoso escritor ruso' de Bárbara Bañuelos

Escena de l'obra 'Plomes i reclams' | Terrassa Arts Escèniques
per Y.C., Terrassa, Catalunya | 7 d'octubre de 2021 a les 12:30 |
Aquesta informació es va publicar originalment el 7 d'octubre de 2021 i, per tant, la informació que hi apareix fa referència a la data especificada.
El Teatre Alegria de Terrassa acull dos nous espectacles els dies 9 i 10 d'octubre. Una proclama feminista i un documental escènic sobre el cos i el patiment mental són la clau d'aquestes obres amb les quals es vol enganxar al públic i des d'on s'invita a la reflexió col·lectiva.

A les vuit del vespre de dissabte dia 9 s'estrena Plomes i reclams, una obra amb perspectiva de gènere que, a més, promet ser enginyosa i divertida. Marc Rosich i Roberto G. Alonso donen vida a la història de Papagena, una dona de l'ocellaire de la Flauta Màgica que un dia, farta d'estar relegada a un paper secundari i més ben bé decoratiu, decideix abandonar aquesta gàbia on la societat patriarcal la va condemnar. La protagonista trenca les cadenes repassant un inventari de peces de cants de rossinyols, merles o caderneres; un repertori d'imitacions del barroc a piulades més contemporànies.


La funció compta amb un rerefons reflexiu sobre la societat actual sent una proclama feminista. De la mà de Cia. Elena Martinell i Temporada Alta 2019, coproductora de l'obra en qüestió, s'aconsegueix una escenificació creativa amb un llenguatge artístic propi que combina el cant líric amb el teatre de text. La nova producció segueix la mateixa línia que Àries de reservat, una òpera còmica de la mateixa companyia que s'ha estrenat a moltes ciutats catalanes.

D'altra banda, diumenge dia 10 a les 18 h, Bárbara Bañuelos estrena a Terrassa la seva peça teatral Mi padre no era un famoso escritor ruso. La narració escènica parla a través del cos i el seu moviment a dalt de l'escenari sobre el patiment mental, tractant-lo des d'un punt de vista neutral però connectant el més íntim, particular i subjectiu.

 
Un secret familiar i la reconstrucció de la història de l'avi patern del protagonista portarà a una reflexió col·lectiva sobre el patiment mental i com la societat estigmatitza les diferents realitats de viure al món. L'última obra de la directora, Hacer noche, estrenada al Festival TNT, ja ha estat molt ben acollida per la crítica i portarà la marca Terrassa arreu del país.
Participació