Sis detinguts per segrestar un home a Terrassa i demanar un rescat de 20.000 euros

La família de la víctima va fer un primer pagament per aconseguir l'alliberament

Quatre dels detinguts han entrat a presó.
Quatre dels detinguts han entrat a presó. | ACN
A.M
07 d'octubre del 2021
Actualitzat a les 17:24h
Els Mossos d'Esquadra, en coordinació amb la policia espanyola, han detingut sis persones que havien segrestat un home a Terrassa per obtenir un rescat de 20.000 euros. La detenció va tenir lloc el 22 de setembre i els arrestats són cinc homes i una dona, d'entre 22 i 42 anys.

Els fets van passar el 5 d'abril d'enguany quan un home va ser assaltat quan entrava a casa seva per una persona que va amenaçar-lo amb una arma de foc. Juntament amb tres persones més van irrompre al domicili i més tard se'l van endur a un habitatge de Barcelona, on va estar retingut i van demanar un rescat per ell.

Els segrestadors van regirar tot el domicili de l'home a Terrassa en busca de diners i objectes de valor però finalment se'l van endur per la força en un vehicle fins a Barcelona. Des d'allà es van posar en contacte amb la família de la víctima per sol·licitar el pagament d'un rescat com a condició per al seu alliberament. Un cop la família va fer efectiu el pagament de 20.000 euros, la víctima va ser alliberada. Tot i això, van amenaçar que si no feia un segon pagament de 40.000 euros més, la integritat de la seva família i dels seus negocis se'n podrien veure afectats.

L'endemà dels fets la víctima va denunciar-ho en una comissaria de Mossos. La investigació es va basar en un primer moment en l'obtenció d'imatges, en la inspecció policial i l'obtenció d'altres indicis que permetessin identificar els autors, la ubicació del domicili on va estar retingut i en establir un operatiu de protecció cap a la víctima i la seva família. Una d’aquestes gestions va permetre identificar un vehicle emprat en els fets, el qual al llarg de la investigació es va desplaçar a Algeciras (Cadis) i posteriorment a Estepona (Màlaga).

La investigació va permetre identificar penalment els sis detinguts, relacionats directament amb el segrest. Se'ls atribueixen delictes de segrest, robatori violent, lesions i pertinença a organització criminal. Els quatre detinguts a Barcelona conformaven una agrupació delictiva que, de manera organitzada i estable en el temps, es dedicava a la comissió de delictes greus per obtenir un rèdit econòmic. Pel que fa als detinguts a Màlaga, eren col·laboradors als quals els investigadors van enxampar quan intentaven ocultar un arma de foc i aparells de seguiment electrònic emprats pels integrants de la banda.

 
El 22 de setembre es va establir un operatiu policial conjunt on es van detenir les sis persones investigades: quatre a Catalunya i dues a Torremolinos (Màlaga). També es van dur a terme quatre entrades i escorcolls als seus domicilis de residència: dos a Barcelona, una a l'Hospitalet de Llobregat i una altra a Estepona (Màlaga). Els agents hi van trobar més de 8.500 euros en metàl·lic, van intervenir dos vehicles que estaven en un dels domicilis i que constaven com a sostrets i dos vehicles més propietat de dos dels detinguts, que utilitzaven com a mitjà per a cometre accions delictives. També es va intervenir documentació clau per a la investigació, diversos jocs de claus d’altres vehicles, telèfons mòbils i una armilla antibales.

Els sis arrestats van passar a disposició judicial. Els quatre detinguts a Catalunya van ingressar a presó, mentre que els dos detinguts a Andalusia van quedar en llibertat amb càrrecs.